19 / 04 / 2024

Türkiye rüzgar enerjisi santrali

Türkiye rüzgar enerjisi santrali

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Körfez’de Türkiye rüzgarı esti!

Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’na bu yıl da ilgi yoğundu. İstanbul Ticaret Odası’yla birlikte fuara giden Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Tommy Hilfiger’ın malikanesinde Türk rüzgarı esiyor!

Dünyaca ünlü modacı Tommy Hilfiger’ın eşi Deniz Carolina Başbuğ Türk aşığı olup çıktı. Hilfiger çifti ABD'deki 30 milyon dolarlık malikanesini Türkiye'den özel olarak seçtiği eşyalarla doldurdu..

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Türkiye'ye 20 milyar dolarlık rüzgar yatırımı!

Mehmet Acarla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde 20 bin megavat rüzgâr enerjisi hedefine ulaşabileceğini söylerken, “20 milyar dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var. Dolayısıyla finansman imkânları kritik” diyor.

Vestas'tan, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık!

Yıllık 10 milyar dolarlık geliriyle dünya çapındaki en büyük rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Türkiye’deki yenilenebilir enerji piyasasına yeşil ışık yaktı.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye rüzgar enerjisi santrali Haberi

Türkiye rüzgar enerjisi santrali


Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü, dünyada ise yedinci ülke oldu." dedi.


Ataseven, TÜREB'in yıllık olarak hazırladığı Rüzgar Enerjisi İstatistikleri Raporu hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye'nin, 2015 yılı sonunda rüzgar enerjisi kurulu gücünün 4 bin 718 megavat olduğunu hatırlatan Ataseven, geçen yıl bu rakamın 6 bin 106 megavata yükseldiğini söyledi.


Ataseven, TÜREB ve Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'un geçen yıla ilişkin rüzgar verilerini incelediklerini belirterek, "Avrupa'da Almanya 2016 yılında 5 bin 443 megavat ile birinciliğini korudu. Fransa bin 561 megavat ile ikinci, Türkiye bin 387 megavat ile üçüncü, Hollanda 887 megavat ile dördüncü ve İngiltere de 736 megavat ile...