28 / 03 / 2024

Türkiye turizmi 2014

Türkiye turizmi 2014

Araştırma Uzmanı Arda Coşar, daralan Rus ekonomisi sebebiyle Türk turizm sahnesinden çekilen Rusların yaratacağı kaybın, 1 milyar dolara varabileceğini ve öncelikle Antalya ’yı vuracağını söyledi.

Türkiye turizmde dünyayı 3'e katladı!

Son 12 yılda Türk turizmi yıllık ortalama yüzde 12, dünya turizmi yüzde 4.1 büyüdü. Dünyanın 3 katı büyüyen Türkiye'de yeni hedef geliri artırmak.

Mehmet İşler: Türkiye turizmde önemli destinasyon haline geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Türkiye turizmde dünyada klasikleşmiş bir destinasyon merkezi haline gelmiştir" dedi

Türkiye turizmi çılgın tanıtımlarıyla dünyanın başını döndürecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışında "deniz kum güneş" olarak bilinen imajını değiştirmek amacıyla yıl boyunca gurme gezileri, sanat ve kültür turları gibi pek çok etkinlik düzenleyecek.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı!

Maliye Bakanlığı vergi rekortmenleri listesini açıkladı.Türkiye’de 2014 yılında en yüksek gelir vergisi veren isim Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara oldu.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Realty World Türkiye Kupası Ödül Töreni gerçekleşti!

Gayrimenkul sektörünün prestijli markası Realty World Türkiye’nin 2014 yılında başarı gösteren emlak ofisleri ve danışmanlarını ödüllendirdiği geleneksel Türkiye Kupası Ödül Töreni, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

Türkiye'de inşaat sektörü yüzde 4 büyüdü!

Sancak Hazır Beton A.ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, "İnşaat Sektörü Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 4 büyüme yaşadı. Konya inşaat sektörü dönem şartları göz önüne alındığında mevcudunu koruduğu bir yılı geride bıraktı" dedi.

Türkiye turizmi 2014 Haberi

Türkiye turizmi 2014


Rus Ekonomisini ve Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ilişkileri inceleyen ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar, daralan Rus ekonomisi sebebiyle Türk turizm sahnesinden çekilen Rusların yaratacağı kaybın, 1 milyar dolara varabileceğini ve öncelikle Antalya’yı vuracağını söyledi.


ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar’ın Rusya ekonomisi ve Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ilişkilere yönelik açıklamaları şöyle:


"Rusya; Ukrayna krizinde sergilediği tutumun ardından ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Rusya’dan para çıkışları görülürken, Rus Rublesi değer kaybetti. Batı ülkelerinin Rusya üzerinde uyguladığı ekonomik yaptırımların yanı sıra Rusya’nın ihracat ve bütçe gelirlerinde çok önemli yer tutan petrol fiyatlarında görülen sert gerileme de Rusya piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rusya’dan sermaye çıkışı devam ederken, Rus Rublesi, Rusya Merkez Bankası’nın döviz satışlarına ve...