20 / 04 / 2024

Türkiye turizmi ne durumda

Türkiye turizmi ne durumda

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Türkiye turizminde öncelikli konuların başında yenileme geliyor!

AKTOB tarafından hazırlanan " Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği " başlıklı rapora göre, Türkiye'nin turizmde geleceğe yönelik hazırlık sürecinde öncelikli konuların başında yenileme ile ilgili yatırımlar geliyor.

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Türkiye turizmde zoru başardı!

Türkiye turizmde zoru başardı. Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000'li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girerek adından da bahsettirmeyi başardı.

İrfan Önal: Alman ve Rus turistler Türkiye'nin gözbebeği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal: "Türkiye'ye, Antalya'ya gelmek, Türkiye'de tatil geçirmek Ruslar için bir fenomen. Orada tatil için akla gelen ilk ülkeyiz" dedi.

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı!

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı. Sahip olduğu tarihi ve de doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı.

Türkiye, bu yıl 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti!

Rus turist Türkiye'den vazgeçemedi .Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtım çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. Türkiye, bu yıl 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti.

Ruslar Türkiye'den vazgeçemiyor!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yıl içinde Rusya Federasyonu' nda bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerin de etkisiyle Türkiye'de, yılın ilk yarısında turizm sektörü şahlanmaya devam etti.

Seçim Aydın: Anadolu turistin de yatırımcının da gözdesi oldu!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın 'Turizm Anadolu'da ciddi bir atakta. Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor' dedi.

Otel doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Okulların kapanması iç turizmi hareketlendirdi. Karneyi alan tatile koştu, oteller doldu. Karneyi alan Ramazan ayı öncesi tatile çıkınca, güney sahillerindeki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Türkiye'nin turizm geliri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artarak 4 milyar 807 milyon 836 bin dolar oldu.

Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor!

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeni yatırımlarla nitelikli turisti Türkiye’ye çekmeyi planlayan Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor.

Yusuf Öztürk: Turizm gelirlerinin yüzde 20'si denizden!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi. Öztürk, Türkiye' nin turizm gelirinin yüzde 20' sinin deniz turizminden kazanıldığını bildirdi.

Türkiye'de 263 milyon gece konakladılar!

AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan derlediği bilgilere göre Türkiye'de yabancı ziyaretçilerin gecelik konaklama sayısı, son 10 yılda 152 milyon artarak 263 milyona yükseldi...

Türkiye, 38 milyon turist bekliyor!

Geçen yıl yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 9,84 artarak 34 milyon 910 bin 98' e ulaştığı Türkiye'ye bu yıl 38 milyon yabancı turistin gelmesi bekleniyor...

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Saatler içinde açıklanacak: iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple'ın tanıtmasına saatler kaldı. Peki iPhone 15 serisinin Türkiye fiyatı kaç para olacak? İşte güncel döviz kuruna göre beklenen fiyat...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'nin en zengin onuncu ismi Filiz Şahenk'in serveti ne kadar? Filiz Şahenk Nereli?, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işkadını Filiz Şahenk, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin onuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Filiz Gıda'nın kurucusu  olan Filiz Şahenk kimdir, serveti ne kadar? 

Türkiye'nin en zengin dokuzuncu ismi Erman Ilıcak'ın serveti ne kadar? Erman Ilıcak kimdir, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Erman Ilıcak, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin dokuzuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Rönesans Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Erman Ilıcak kimdir, serveti ne kadar? 

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi Ali Erdemoğlu'nun serveti ne kadar? Ali Erdemoğlu kimdir, nereli? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Ali Erdemoğlu, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin üçüncü kişisi olarak belirlendi. Peki, SASA’nın iki ortağından birisi olan Ali Erdemoğlu kimdir, serveti ne kadar? İşte yanıtı...

Türkiye otomobil piyasasına hızlı giriş yapan Tesla ilk satışını yaptı! Tesla Model Y ne kadar?

Otomobil piyasasında yoğun ilgi gören Türkiye'ye ise Nisan ayında giriş yapan Tesla'nın Model Y aracının ilk teslimi yapıldı. Peki, Tesla Model Y ne kadar? İşte detaylar...

Samsung Galaxy S23'ün Türkiye fiyatı ortaya çıktı! 22 Ocak 2023 fiyat listesi...

Merakla beklenen Unpacked etkinliğinden hemen önce Samsung Galaxy S23'ün fiyatı sızdırıldı. Peki Galaxy S23 serisinin Türkiye fiyatı ne kadar olacak? Detaylar burada...

Türkiye turizmi ne durumda Haberi

Türkiye turizmi ne durumda

Türkiye'ye geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktığı bildirildi. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi. 


Geçen yıl Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 4,1 artarak 5 milyondan 5,2 milyona ulaşırken, Rusya pazarında ise yüzde 5 civarında büyüme gerçekleşti. Geçen yıl Rusya'dan Türkiye'ye 4,4 milyon kişi geldi. 


Ülkeye en fazla ziyaretçinin geldiği ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer alan İngiltere'de ise yüzde 3,6 büyüme yaşanırken, Hollanda'dan gelenlerin sayısında yüzde birlik bir gerileme gerçekleşti. 


İranlı ziyaretçi sayısında yüzde 33'lük artış


İran'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısında da yaklaşık yüzde 33'lük bir artış oldu. Geçen yıl bir milyon 600 bin İranlı, Türkiye'yi ziyaret etti. 


Polonya...