24 / 04 / 2024

türkiye yabancı yatırımcı son durum

türkiye yabancı yatırımcı son durum

Döviz kuru üzerinden yapılan spekülasyona en güzel cevap yatırımcılardan geldi. İki şirkete yabancılar ortak oldu, Hazine’ye talep yağdı, köprüyle 5 ülke ilgileniyor.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Binance'den kritik atak geldi: Yasal işlem başlatılıyor! Türkiye'deki yatırımcılar tehlikenin eşiğinde

Binance'nin Türkiye uzantısı Binance Türkiye'den bugün kritik bir açıklama geldi. Yatırımcıları sahte Binance reklam panoları için uyarıda bulundu ve yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

türkiye yabancı yatırımcı son durum Haberi

türkiye yabancı yatırımcı son durum

Döviz kuru üzerinden yapılan spekülasyona en güzel cevap yatırımcılardan geldi. İki şirkete yabancılar ortak oldu, Hazine’ye talep yağdı, köprüyle 5 ülke ilgileniyor.


Ekonomiye yönelik 'kur' üzerinden yapılan spekülatif saldırılara rağmen yabancı yatırımcılar Türkiye'den vazgeçmiyor. Dün gerçekleştirilen Hazine ihalelerine talep yağdı. 26 Ocak'ta yapılması beklenen Çanakkale Köprüsü ihalesine Güney Kore, Japonya, Çin, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden talip çıktı. Türk kanatlı sektörünün lideri konumundaki Banvit'in yüzde 79.48'ini Brezilya merkezli BRF GmbH aldı. Polimar Denizcilik de Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Gulf Navigation Holding ile ortaklık anlaşması imzaladı.


1-Çanakkale Köprüsü'ne beş ülke talip oldu

Türkiye'nin dördüncü boğaz geçişi Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 18 Mart'taki temel atma töreni yaklaşırken inşaat ihalesine katılacak isimler de belirginleşiyor. 26 Ocak'taki ihale için en az beş grup yarışacak. 5 milyar dolar...