19 / 04 / 2024

türkiye yaşlı bakım evleri

türkiye yaşlı bakım evleri

Muğla, Aydın ve İzmir’de yatırımcılar yaşlı bakım evleri açıyor. Yapılacak toplam yatırım 250 milyon doları bulacak

Peugeot Türkiye, ‘yılın en iyi müşteri markası' seçildi

Peugeot Türkiye, ALFA Awards'ta binek otomobilde yılın en iyi müşteri markası olarak seçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları... 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Elektrikli araçta kıyasıya rekabet başlıyor, Tesla ile Togg aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor!

Türkiye yollarında Tesla ile Togg’un kıyasıya rekabeti başlıyor. Peki bu araçların satış fiyatları ne olacak, hangisi Türkiye'de rekabet avantajı sağlayacak?

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

Tüm Türkiye'de geçerli, 31 yaşından küçük herkes ücretsiz yararlanabilecek! 1 Eylül son gün

Türkiye'de gençlerin seyahat etmesini desteklemek amacıyla başlatılan "KYK yurdunda ücretsiz kalma" projesi, 31 yaşından küçük herkes katılabiliyor. Ancak 1 Eylül'den önce gidip kalmanız gerekiyor.

türkiye yaşlı bakım evleri Haberi

türkiye yaşlı bakım evleri

Yaşlı nüfusun hızla artması ve bu durumun Avrupa ekonomisinde maliyetleri artırması nedeniyle İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan yaşlı bakım bütçelerini yüzde 50 kıstı. Bütçesi daralan Avrupalı yaşlılar kendilerine alternatif destinasyonlar ararken pazardaki potansiyeli gören Türkiye bu alanda yatırım atağına geçti. Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi'nin (THTC) raporuna göre başta Muğla olmak üzere Aydın ve İzmir'de toplam yatırım değeri 250 milyon dolar olan 6 bin yataklı yaşlı bakım evleri yapıyor.


KİŞİ BAŞI BİN EURO KÂR

THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'de Ege ve Akdeniz çanağındaki 3, 4 ve 5 yıldızlı yaklaşık 500 bin yatak kapasiteli tesisleri ölü sezon olarak değerlendirilen kış aylarında ileri aktif yaşam turizmine açmaya hazırlandıklarını söyledi. Çakmak, "Avrupa'da 125 milyon 55 yaş üstü turist var. Bunlar arasında düzenli tedavi görmesi...