27 / 04 / 2024

türkiye yatırım yapılabilir notu

türkiye yatırım yapılabilir notu

Türkiye'de sisteme ilişkin taşların yerine oturması ve reform seferberliğiyle kredi notunun yükseleceğini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Biz iddialıyız... Yatırım yapılabilir kategorideki notumuza geri döneceğiz" dedi.

Hashim Al Kooheji: Türkiye'de yatırım fırsatları arıyoruz!

Mumtalakat Holding Üst Yöneticisi Al Kooheji: "S&P ve Moody's'in açıklamaları bizi hiç etkilemiyor. Türkiye hakkında çok pozitifiz. Türkiye'nin çok güçlü bir ekonomisi ve iş gücü var" dedi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Fitch, Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' notunu koruyacak!

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Ash: "Fitch'in 19 Ağustos'taki değerlendirmesinde Moody's'i takip edeceğini ve herhangi bir not indirimine gitmeyeceğini düşünüyorum" dedşç

Türkiye, yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip!

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi (CEO) Davud eş-Şizavi: "Biz Türkiye'yi ekonomik olarak da politik olarak da istikrarlı görüyoruz. Uzun yıllardır Türkiye'yi yakından izliyorum. Siyasi ve ekonomik istikrarla çok önemli noktalara geldi" dedi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek dönemde daha hızlı büyümesini beklediğini belirtti.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu koruyacak!

Uluslararası finans uzmanları, kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceği, kredi notunu da “yatırım yapılabilir” seviyede tutacağı öngörüsünde bulundu.

Paul Rawkins: Türkiye büyük oranda doğru yolda!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, son dönemde kurda yaşanan oynaklığın Türkiye’nin "yatırım yapılabilir" kredi notunun içerisinde olduğunu belirtti.

Japon kredi derecelendirme kurulundan Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu!

Japon kredi derecelendirme kurulu JCR, Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu verdi...

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Vatandaşların kimi dolara, kimi euroya, kimi altına yatırım yapıyor ancak bir yatırım aracı var ki Türkler arasında zirvede...

Avrupa'nın en çok yatırım yapılan 4'üncü şehri İstanbul oldu!

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, İstanbul'un Avrupa'da en çok yatırım yapılan 4. şehir olduğuna dikkat çekti. 

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Ruhsar pekcan: 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Serbest bölgelerde yabancı sermayeli firmalar tarafından bugüne kadar toplam 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapılmıştır." dedi.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Son 18 yılda demiryolu projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, son 18 yılda 'demiryolu' projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Ata GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli BBB+, kısa vadeli A-3!   

Ata GYO'nun "Yatırım Yapılabilir" kategoride  derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) BBB+, Kısa Vadeli  Ulusal Notu (TR)  A-3, her iki not görünümünü ise "Negatif" olarak belirlendi.

türkiye yatırım yapılabilir notu Haberi

türkiye yatırım yapılabilir notu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin kredi notunda düşüşler yaşandığının hatırlatılarak 2017'de bu konuda tersine bir hareket bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Şimşek, bunun mümkün ama bir miktar şartlara bağlı olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliğinin başarılı şekilde gerçekleştirilmesi, Türkiye'de sisteme ilişkin taşların tam olarak yerine oturması ve reform seferberliğiyle kredi notunun yükseleceğine dikkati çeken Şimşek, "Biz iddialıyız. Yatırım yapılabilir kategorideki notumuza geri döneceğiz. Sadece biraz zaman alabilir" diye konuştu.


ÖZEL SEKTÖR FIRSATLARı SINIRSIZ 

Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere kamuya alımların başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Şimşek, istihdamın büyük bir kısmının özel sektörde olduğunu dile getirdi. Şimşek, "Devlete umut bağlamak tabii ki bir seçenektir ama orada alımların sınırlı olacağını görmemiz lazım. Kendimizi geliştirelim. Beceriler, dil çok önemli. Deneyim kazanalım. Özel sektörün...