24 / 04 / 2024

türkiyede açılan üniversiteler

türkiyede açılan üniversiteler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünün çocukları ilim tahsil etme ve bilgiye ulaşma noktasında gerçekten son derece talihliler. Okul konusunda sıkıntıları asgariye indirdik. Her şehrimize üniversite açarak, üniversite tahsilini kolaylaştırdık" dedi....

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Migros Haziran'da 58 yeni mağaza açtı! Toplam mağaza sayısı 3 bin 100 oldu!

Migros, Haziran ayında 58 yeni mağaza açtı. Yeni açılan mağazaların 36 adet Migros, 16 adet Migros Jet, 5 adet Macrocenter ve 3 Mion formatında olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, meslek odaları tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Kanal İstanbul'a ilişkin iş birliği protokolünün iptali istemiyle açılan davayı reddetti...

2019'un ilk çeyreğinde açılan iş yeri sayısı 3 bin 774 azaldı!

Türkiye’de kriz sebebiyle 5 yılı aşkın sürede yarım milyonun üstünde esnaf iflas bayrağını çekti. Bu senenin ilk çeyreğinde açılan işyeri sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre 3 bin 774 azaldı.

Gratis Türkiye'de 600'üncü mağazasını açtı!

Türkiye’nin önde gelen kişisel bakım marketi Gratis, Ankara'da 600’üncü mağazasını açtı. Yeni açılan Gratis mağazası Ankara’nın 52’nci, Türkiye’nin 600’üncü mağazası oldu.

Toros Dağları 20 tünelle aşılıyor!

Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan ve "ölüm yolu" olarak adlandırılan Toros Dağları 20 yeni tünelle aşılıyor.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne açılan davalar iyi niyetli değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını ifade etti.

Sultanbeyli Şehit İlhan Varank Kütüphanesi açılıyor!

Sultanbeyli Belediyesinin girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılıyor.

Gaziantepli emlakçılar imara açılan bölgeleri gezdi!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde, yol açma ve alt yapı çalışmalarını inceledi.

Yatırım ihalelerine açılan davalara tazminat formülü geliyor!

İhalelerin iptali için açılan davaların yatırımları geciktirdiği gerekçesiyle AB’de uygulanan tazminat formülünün Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Modele göre ihaleyi kazanan şirket itiraz eden şirkete tazminat ödeyip işe devam ediyor.

türkiyede açılan üniversiteler Haberi

türkiyede açılan üniversiteler


Erdoğan, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı'nın 40. yıl programında yaptığı konuşmada, vakfın 40. yıl dönümüne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geceye geç katılmasından dolayı salondakilerden helallik istedi.


Bugüne kadar vakfa hayır ve hizmetle çok çok gayretleri dokunmuş, ebedi aleme göçmüş ve şu anda aralarında bulunan büyükleri olduğunu belirten Erdoğan, ebedi aleme göçenleri rahmetle anarak, aralarında bulunan büyüklerine de sağlık, sıhhat ve afiyetle nice ömürler geçirmelerini diledi.


Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında, 40 yıl önce 1973'te bir araya gelmek suretiyle bu hayır hareketini başlatan 98 güzel insandan şu anda hayatta kalanın adeta yok gibi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


"Ama tabi bu 98 güzel insana ilave olanlar olmuştu, onlardan aramızda olan büyüklerim var. Bu hareket gerçekten çok çok farklı bir hareket...