19 / 04 / 2024

Türkiye\'de bulunan sit alanları sayıları

Türkiye\'de bulunan sit alanları sayıları

Sit alanları, doğal değerler olarak ifade ediliyor. Peki tarihi sit alanları nelerdir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Marriott International, Türkiye'de 17 tesis daha açacak!

7 bin 600'den fazla mülkü bulunan portföyüyle 133 ülkede 30 markasıyla faaliyette bulunan Marriott International, Türkiye'de 17 tesis daha açacak.

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Türkiye'de deprem sigortalı konut sayısı 9 milyonu aştı!

Deprem bölgesinde bulunan Türkiye'de, konutların yüzde 52'si Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor 

Türkiye'de 16 alan 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2016 yılından bu yana Türkiye'de bulunan 16 alan, 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde yer aldı. Son olarak Kaş'ta bulunan Saklıkent'in de hassas bölge ilan edilmesiyle Antalya, 6 bölge ile liste başına yerleşti.

Hollanda Türkiye’de gayrimenkulü olanlara sosyal yardımı kesecek!

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan gurbetçilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor.

Türkiye'de 8.6 milyon konut sigortalı!

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8,6 milyona ulaştı. Türkiye genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50 seviyesinde. 

Türkiye'de deprem teminatlı konut sayısı 8 milyonu aştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8 milyonu aşarken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye yaklaşma seviyesinde. 

Katarlı Abu Issa, Türkiye'de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye’de 10 milyon dolarlık yatırımı bulunan Katarlı perakende devi Abu Issa, hedef büyüttü. Abu Issa Holding CEO’su Ashraf Abu Issa, uzun vadede 50 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini belirtti.

Kings Gate projesi Türkiye'de tanıtıldı!

İNGİLTERE’NİN önde gelen konut üreticilerinden Residential by Land Securities, Londra’nın merkezinde bulunan lüks konut projesi Kings Gate’i Türkiye’de tanıttı.

Türkiye\'de bulunan sit alanları sayıları Haberi

Türkiye\'de bulunan sit alanları sayıları

Tarihi sit alanları!

Tarihi sit alanları, milli tarih ve askeri harp tarihi açısından önemli tarihi olayların meydana geldiği ve doğal yapısıyla birlikte olduğu gibi korunması gerekli alanlar olarak ifade ediliyor.


Türkiye'de bulunan sit alanları sayıları..

Arkeolojik Sit Alanı : 14

Kentsel Sit Alanı : 14

Doğal Sit Alanı : 11

Arkeolojik ve Doğal Sit : 8

Tarihi ve Doğal Sit : 4

Arkeolojik ve Kentsel Sit : 2

Tarihi ve Kentsel Sit : 1

Doğal ve Kentsel Sit : 4



Işıl Seren...