19 / 04 / 2024

türkiyede deprem çalışmaları

türkiyede deprem çalışmaları

O gün yıkılan şehirlerde depremin fiziki yıkıntıları tamamen kalktı ve her şey eskiye döndü. Ama deprem coğrafyasında bulunan ülkemizde Düzce, Bingöl ve diğer pek çok felakette benzeri acıları yeniden yaşadık.

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları masaya yatırılacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı toplantısı 2. birleşiminin 1.oturumu yarın saat 10.00’da yapılacak. Gerçekleştirilecek toplantıda Silivri Belediyesi'nin deprem çalışmaları da masaya yatırılacak.

Deprem çalışmalarına Avcılar, Silivri ve Fatih'ten başlanacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin yapılacak olan çalışmaları açıkladı. Kahraman, deprem çalışmalarına zemin açısından en kritik bölgelerden başlanacağını belirtti...

Deprem bizi beklemiyor, afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırmalıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Okullardan Yarınlara” programında konuştu. Erdoğan, "Deprem bizi beklemiyor, afetlere hazırlık çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Vatandaşlarımızdan depreme dayanıksız yapıları dönüştürülmesi noktasında bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi...

Elazığ'da deprem çalışmaları devam ediyor!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede çalışmalar başladı. İlgili bakanlıklar bölgede ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmlarına devam ediyor...

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

türkiyede deprem çalışmaları Haberi

türkiyede deprem çalışmaları

17 Ağustos 1999 Gölcük- İzmit Adapazarı Depreminin üzerinden 15 yıl geçti fakat hafızalardaki korkunç görüntüler henüz silinmedi. 


Ogün yıkılan şehirlerde depremin fiziki yıkıntıları tamamen kalktı ve her şey eskiye döndü. Ama deprem coğrafyasında bulunan ülkemizde Düzce, Bingöl ve diğer pek çok felakette benzeri acıları yeniden yaşadık. 


Depremde görülen manzara hiç değişmiyor. Hep ayni ihmal ve başıbozukluktan yıkılan binalar ve tuzla buz olmuş beton yığınlarının altında kalarak yitirdiğimiz masum canlar. 


17 Ağustos 1999'dan günümüze değişen bir tek olumlu şey, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının deprem olduktan sonra bölgeye yetişmelerindeki hız ile yaraların sarılması da kazandıkları büyük tecrübedir. Fakat bu tecrübe muhtemel depremin yıkımını önlemeye yönelik değildir. Yapılanlar tamamen deprem olduktan ve yıkım meydana geldikten sonraki faaliyetlerle sınırlıdır.. Biz Türkler kaderci insanlarız ve depremlerden...