26 / 04 / 2024

türkiyede Güneşten elektrik üretimi

türkiyede Güneşten elektrik üretimi

Lisanssız elektrik üretiminde uzayan izin süreçleri güneş enerjisinde bireysel başvuruların düşük seviyede kalmasına yol açıyor.Güneşten su ısıtmada dünya ikincisi olabiliyorsak, aynı güneşten elektrik üretiminde neden sonuncuyuz?

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Altında bu güne dikkat! İslam Memiş 'rekor' dedi

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni rekoru paylaştı. Bu güne çok dikkat edin. Rekor geliyor. İşte tüm detaylar...

Elimizdeki altınları bozduralım mı? İslam Memiş'ten net yanıt şimdi geldi! O güne kadar bekleyin! Bakmayan bin pişman

Altın fiyatlarındaki sert düşüş karşısında yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusuna yanıt ararken İslam Memiş'ten net yanıt geldi. Memiş, o güne kadar bekleyin diyerek yatırımcıları uyardı. Bakmayan bin pişman olur...

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Elektrik olmayan tarım arazilerinde kurulan sistem ile güneşten elde edilen enerji ile arazilerin sulanması sağlanmakta. İşte detaylar…

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Güneşyüz Yalıtım İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Büyükçekmece'de Hakan Güleryuz tarafından kuruldu!

Hurda fiyatları sert düştü! Hurda fiyatları ne kadar? İşte güncel hurda fiyatları 16 Haziran 2022...

Doların 17,37 lira seviyesine ulaşması ile iç piyasalarda inşaat demiri üzerideki baskı devam ediyor. Demir fiyatlarına bugün indirim gelirken beraberinde hurda fiyatları da sert düştü. Peki güncel hurda fiyatları ne kadar? 16 Haziran 2022 hurda fiyat listesi...

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Burcu Güneş üvey annesine tapu iptal davası açtı! 

Şarkıcı Burcu Güneş üvey annesi Nuray Güneş’e Antalya’daki evi üzerine geçirdiği iddiasıyla tapu iptal davası açtı. 

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiyede Güneşten elektrik üretimi Haberi

türkiyede Güneşten elektrik üretimi

Lisanssız elektrik üretiminde uzayan izin süreçleri güneş enerjisinde bireysel başvuruların düşük seviyede kalmasına yol açıyor.


Uzmanlar soruyor: “Güneşten su ısıtmada dünya ikincisi olabiliyorsak, aynı güneşten elektrik üretiminde neden sonuncuyuz.”


AĞUSTOS 2014 itibariyle lisanssız elektrik üretim başvuru sayısı 3 bin 715 adede yükseldi. Ancak yaklaşık 6-9 ay süren başvurular var. Bu nedenle özellikle çatısına güneş paneli kurarak, elektrik üretmek isteyen bireysel tüketicilerin ilgisi hala beklenen seviyeye ulaşmış değil. Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği (Lİ-DER) Başkanı Yalçın Kıroğlu, 50 bin TL’ye ulaşan harç masrafları ve 6 ayı bulabilen izin süreçlerinin yatırımcıya büyük bir külfet oluşturduğunu vurgulayarak, bunun yerine bu projeler için sadece belediyeye bilgi verilmesinin yeterli görülmesi gerektiğini söylüyor.



ISINIP ÜRETMİYORUZ


Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) ile bir araya gelen Lİ-DER Başkanı Kıroğlu ve beraberindeki...