25 / 04 / 2024

Türkiyede insanların evlere bakış açısı

Türkiyede insanların evlere bakış açısı

Artık insanlar "tek göz bile olsa evim olsun" demiyor, aksine ev olgusuna "ev alacaksam, çevreye dost, site içerisinde, güvenli, yaşam alanları olan bir yer olmalı" diye bakmaya başladı.

Karadeniz gazının evlere verileceği tarih resmen belli oldu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının evlere verileceği tarihi resmen açıkladı.

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Pandemi döneminde bütün dünyanın evlere kapandığı dönemlerde kullanımı oldukça fazlalaşan online alışveriş hırsızların da mecrasını sanal aleme kaydırıldı. Kredi kartlarında yaşanan hırsızlıkların çoğaldığı günümüzde bu duruma düşmemeniz için önlemler sıralandı. İşte detaylar...

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

İnsanların konforlu yaşamlarını akıllı kentlerin vizyonları belirleyecek!

Türkiye İMSAD (inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, " inşaat sektörünün ana gündem maddeleri arasında daha geniş yer alacak, insanların konforlu yaşamları, akıllı binaların ve akıllı kentlerin vizyonlarını belirleyecek." dedi.

TÜRKEN Vakfı'nın Manhattan'daki yurt projesi başladı!

New York'un Manhattan bölgesinde gerçekleştirilecek TÜRKEN Vakfı'nın yurt projesine başlandı. Mutlu: "Türkiyemiz ve dünyanın her tarafından ABD'ye gelecek aklı hür, vicdanı hür her öğrenciyle ilgilenmeye talibiz ve bunu bir görev addediyoruz" dedi.

Cityscape Global'de bu yıl Türk firmaların geçidi vardı!

Son üç senede her yıl yaklaşık yüzde 30 büyüyen Cityscape Global'de bu yıl adeta Türk firmaların geçidi vardı. 2014'te 30 olan Türkiye'den katılımcı firma sayısı 2015'te 61'e ulaştı. Fuar alanının yüzde 10'unu Türk firmalar kapladı.

Cityscape Global 2015’e yine Türkiye damgasını vurdu!

Dünyanın en önemli küresel gayrimenkul buluşmalarından Cityscape Global 2015’e, yine Türkiye damgasını vurdu. Cityscape Global 2015’e 61 firma ile adeta çıkartma yapan Türkiye, gayrimenkulün bu önemli global buluşmasının en gözde ülkesi oldu.

Seyrantepe bağlantı tüneli bugün açıldı!

Hacıosman-Yenikapı hattına entegre çalışmakta olan Seyrantepe-Sanayi bağlantı hattında metro trafiğini rahatlatacak, yolcuların daha hızlı ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmasına olanak sağlayacak yeni bağlantı tüneli bugün açılıyor.

Seyrantepe Bağlantı Tüneli bugün açılıyor!

Hacıosman – Yenikapı hattına entegre çalışmakta olan Seyrantepe – Sanayi bağlantı hattında metro trafiğini rahatlatacak, yolcuların daha hızlı ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmasına olanak sağlayacak yeni bağlantı tüneli bugün açılacak.

Seyrantepe bağlantı tüneli yarın açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, M2 Hacıosman - Yenikapı hattına entegre çalışmakta olan Seyrantepe - Sanayi bağlantı hattında metro trafiğini rahatlatacak yeni bağlantı tünelinin yarın açılacağını duyurdu.

Birlik Apartmanı Tapu Teslim Töreni yarın!

Türkiye’de bir ilke imza atarak kat maliklerinin kendileri tarafından dönüşerek Kurtuluş Apartmanı’nı Birlik Apartmanına dönüştüren Dönüşümün Kahramanları muhteşem bir dönüşüm örneğine de imza atmış oldular...

Reysaş GYO kar dağıtım politikasını yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; revize edilen Kar Dağıtım Politikası'nın ilk yapılacak Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin bilgisine sunacak.

Kapıcıdan yakıt parası alınır mı?

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez. Peki, kapıcıdan yakıt parası alınır mı? İşte Konut Kapıcıları Yönetmelik esasları..

Türkiyede insanların evlere bakış açısı Haberi

Türkiyede insanların evlere bakış açısı


Cumhuriyet Türkiye'de değişimlerin öncüsü bir devrimdi. Ama Cumhuriyetin ilanından sonra geçen 90 yıl, Türkiye'yi çok değiştirdi ve geliştirdi. 


Geride bıraktığımız 90 yılda ekonomiden günlük yaşama, sağlıktan eğitime kadar hemen her alanda değişim, dönüşüm ve gelişme kaydeden Türkiye'de insanların evlere bakış açısında da adeta devrim yaşandı. 


Önceden insanların "başımızı sokacak evimiz olsun yeter" anlayışı, artık başta Ceren İlbaşı genç kuşak olmak üzere kimse tarafından kabul görülmez oldu. Artık insanlar "tek göz bile olsa evim olsun" demiyor, aksine ev olgusuna "ev alacaksam, çevreye dost, site içerisinde, güvenli, yaşam alanları olan bir yer olmalı" diye bakmaya başladı. 


Bu değişimin belki de en önemli nedeninin Türkiye'deki gelişimle birlikte dünyayı daha yakından takip edebilmemiz ve artık daha geniş pencerelerden bakabilmemiz olduğuna inanıyorum. Çünkü önceden kendi yaşadığı ilin...