24 / 04 / 2024

türkiyede konut fiyatları arttı mı

türkiyede konut fiyatları arttı mı

Koronavirüs sürecinde ülke genelinde talep edilen konut satış fiyatında yüzde 11, kira fiyatı yüzde 6 artış yaşandı. Büyük şehirlerden diğer şehirlere ve müstakil konutlara da talep artışı yaşanıyor...

Türkiye'de satılık konut fiyatları Mayıs'ta en çok Muğla'da arttı!

REIDIN Emlak Endeksleri Mayıs ayı raporu açıklandı.Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 62 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen şehir yüzde 2,33 ile Muğla oldu.

Türkiye'de konut fiyatları 3 yılda yüzde 61 arttı!

Türkiye konut fiyat artışında son 3 yıllık verilere göre Hong Kong'un ardından 2. sırada bulunuyor. Ateşi bir türlü sönmeyen dolar kurunun etkili olduğu artışlarda, vatandaşın yüksek alım talebi de fiyatları tetikliyor.

Türkiye'de konut fiyatları neden yüksek?

Konut fiyatları balon tartışmalarına rağmen yükseliyor. Küresel Konut Fiyat Endeksi’nde Türkiye, yıllık yüzde 18.6 artışla Hong Kong’un ardından ikinci sıraya oturdu, Avrupa’da ise zirveye çıktı.

Konut fiyat artışlarında Hong Kong birinci!

Konut fiyatları tüm dünyada artış gösteriyor. Araştırmaya göre 2014 yılının ilk çeyreği ile 2015 yılının ilk çeyreği arasında konut fiyatları artışında Hong Kong birinci olurken, Türkiye ise ikinci oldu.

Christine Lagarde: Türkiye'de konut fiyatları yüksek!

'Değişen Finansal Görünüm İçinde Merkez Bankacılığı Para Politikası' forumunda konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, alınan çeşitli makroihtiyati önlemlere karşın Türkiye, İsrail ve İsviçre'de konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu açıkladı.

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Yeni bir ev almak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. İşte o paylaşım....

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları, dünya ülkelerini de aştı. OECD verilerine göre, Türkiye konut fiyatlarının, en çok yükseldiği ülke oldu. İşte açıklanan o son dakika rakamları... 

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

türkiyede konut fiyatları arttı mı Haberi

türkiyede konut fiyatları arttı mı

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com koronavirüs salgının Türkiye'de etkilerinin görülmeye başladığı 11 Mart tarihi öncesi ve sonrası süreçte gayrimenkul satış ve kiralarında yaşanan fiyat değişimini analiz etti. 

Endeksa’nın 1 Ocak – 11 Mart arasındaki dönem ile 11 Mart’tan günümüze kadar olan dönemi karşılaştırdığı analizine göre, iki dönem arasında ülke genelinde konut satış fiyatında yüzde 11, kira fiyatında ise yüzde 6 artış yaşandığı tespit edildi. 

Endeksa’nın analizlerine göre salgının etkisinin görülmeye başlanması ile birlikte yazlık ve yayla evi şeklindeki ikincil konutlarda talep ve ilgi artışı yaşandı. Dolayısıyla bu tipte konutların bulunduğu büyük şehirler dışındaki şehirlerde ve bu amaçla fazla tercih edilen müstakil konutlarda daha fazla artış oldu. Özellikle müstakil konutlara artan talep sebebiyle müstakil konutlardaki satış ve kira fiyat artışı tüm...