25 / 04 / 2024

türkiyede riskli ilan edilen bölgeler

türkiyede riskli ilan edilen bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunduğunu açıkladı. Bakan Güllüce, bu yapılardan 2 bin 322'sinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi...

TÜRASAŞ, lise mezunları için 213 personel alım ilanını üç farklı şehirde duyurdu!

TÜRASAŞ, personel ihtiyacını gidermek amacıyla yeni bir işe alım ilanı yayınladı. İŞKUR üzerinden duyurulan bu ilana göre, TÜRASAŞ'ta 7 farklı pozisyonda 213 yeni personel istihdam edilecek. TÜRASAŞ iş ilanı için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar…

Fenerbahçe Üniversitesi çok sayıda Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu kadroları sakın kaçırmayın!

Fenerbahçe Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanı açıkladı. Çok sayıda akademisyen ve akademisyen adayının araştırdığı kadro ilanını sizler için derledik. İşte detaylar…

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

İstanbul başta olmak üzere riskli bölgelerde önlemler alınsın!

Beklenen büyük İstanbul depreminin büyük yıkım yaratacağı öngörülüyor. 30 Ekim'de İzmir'de büyük yıkıma sebep olan depremin ardından da dikkatler yeniden Türkiye'nin deprem gerçeğine çekildi. İstanbul'da ve tüm riskli bölgelerde önlemler alınmalı...

59 ilde 263 riskli alan var!

Türkiye genelinde ilan edilen riskli alan sayısının 263 olduğunu duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürecek.

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

Esenler'de 7 katlı bina yıkıldı!

Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir bina törenle yıkıldı.

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlar mecliste!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli ilan edilen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya’da son bir yılda 9 bin 796 riskli bina yıkıldı!

Akdeniz bölgesinde yaşanan küçük ölçekli depremler akıllara riskli binaları getirdi. Antalya’da son bir yılda riskli ilan edilen 9 bin 796 binanın ‘Kentsel Dönüşüm Kapsamı’nda yıkımı gerçekleşti.

türkiyede riskli ilan edilen bölgeler Haberi

türkiyede riskli ilan edilen bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 106, İstanbul'da ise 27 riskli alan bulunduğunu açıkladı.


İstanbul'daki riskli alanlarda bulunan yapı sayısının yaklaşık 30 bin olduğunu belirten Bakan Güllüce, bu yapılardan 2 bin 322'sinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi. MHP Milletvekili Celal Adan'ın riskli alanlarla ilgili soru önergesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce yanıtladı. 


İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜM: Bakanlar Kurulu tarafından 37 ilde 106 adet alan risk alanı ilan edilmiştir. Bu alanların 27'si İstanbul'da bulunmaktadır. İstanbul'daki riskli yapılardan 2 bin 322'sinin yıkımı kentsel dönüşümle 2013'te...