23 / 04 / 2024

türkiyede termal kaynaklar

türkiyede termal kaynaklar

Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi...

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim beklentisi olacağı yönünde dedikodular kulislerde konuşulmaya başlandı. Yakında araç sahiplerini sevindirecek bir indirim gelir mi? Akaryakıt sektörü kaynakları bu konu hakkında ne diyor? Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte tüm detaylar...

Karatay Termal Tatil Köyü hizmete açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada turizm alışkanlıklarının değiştiğini anlattı. Kurum, "Konya'nın üstü insanlığa nasıl tarihi, kültürel, manevi şifalar sunuyorsa, altı da termal kaynaklarıyla sıcak sularıyla insanlığa şifa sunuyor'' diye konuştu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Emay Group İnşaat Taahhüt Turizm İnsan Kaynakları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emay Group İnşaat Taahhüt Turizm İnsan Kaynakları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emra Aytulum tarafından 100 bin TL sermaye ile, 10 Eylül'de kuruldu.

Bursa İpekiş fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Bursa’nın termal kaynaklarının değerlendirmeyi amaçlayan Tarman Grup bünyesindeki İpekiş, eski fabrikasını ipek koza formunda bir termal kür merkezine dönüştürüyor. İpekiş, bu yatırıma 95 milyon lira harcayacak.

Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne Turan Barış Arpacı geldi!

Premium lastik segmentinin lideri Türk Pirelli bünyesine deneyimli bir ismi daha kattı. Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Turan Barış Arpacı getirildi.

Rixos Oteller zinciri Afyon'da termal otel yapacak!

Termal kaynakları bakımından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı yerlerinden olan Afyonkarahisar'da dev bir yatırım daha başlıyor. Rixos oteller zinciri Afyon'da termal otel yapmak için harekete geçti.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek!

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek. Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta caretta'larla ünlü Dalyan'da, bölgedeki termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak

Türkiye termal turizmde yabancı turist çekmek istiyor!

Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ilgaz Nacakoğlu yaptığı açıklamada "Dünyada termal kaynak potansiyeli bakımından 7'nci sıradayız ama yabancı turist çekemiyoruz" dedi

Ankara'yı termal kaynaklar kalkındıracak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Gökçek, termal kaynaklarla, termal tarıma teşvik ederek ters göçü başlatmaya çalışacaklarından söz etti.

Pamukkale termal sağlık merkezi haline gelecek!

Termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Denizli'de yer alan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla ' termal sağlık merkezi ' haline gelmesi hedefleniyor.

türkiyede termal kaynaklar Haberi

türkiyede termal kaynaklar

Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi. 


Bursa İl Özel İdaresi'nin Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle hayatâ geçirdiği "Jeotermal Turizmde Hizmet Kalitesinin Artırılması" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı'nın İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkeleriyle toplu hasta kabul etme konusunda anlaşmak üzere olduğunu belirterek, "Yılda 65 bin hasta Türkiye'ye gelecek ve jeotermal tedavi alacak. Bakanlık da bunu ruhsatlı iller arasında bölüştürecek" dedi. Bursa'da ruhsatsız çalışan tesisler olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Hızlı bir şekilde suyu olmayan tesisler sıcak su alsınlar, ruhsatlı olmayan ama termal suyu olan bütün tesisler ruhsatlarını alsın" diye konuştu. 



Dünya...