19 / 04 / 2024

Bursa'nın termal suları İskandinav turiste açılacak!

Bursa'nın termal suları İskandinav turiste açılacak!

Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi...



Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi. 


Bursa İl Özel İdaresi'nin Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle hayatâ geçirdiği "Jeotermal Turizmde Hizmet Kalitesinin Artırılması" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı'nın İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkeleriyle toplu hasta kabul etme konusunda anlaşmak üzere olduğunu belirterek, "Yılda 65 bin hasta Türkiye'ye gelecek ve jeotermal tedavi alacak. Bakanlık da bunu ruhsatlı iller arasında bölüştürecek" dedi. Bursa'da ruhsatsız çalışan tesisler olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Hızlı bir şekilde suyu olmayan tesisler sıcak su alsınlar, ruhsatlı olmayan ama termal suyu olan bütün tesisler ruhsatlarını alsın" diye konuştu. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön