26 / 04 / 2024

bursa termal oteller

bursa termal oteller

Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi...

İsmet Karaca'dan Bursa'da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

Bursa'nın Sıcaksu bölgesinde termal sağlık turizmine hizmet verilmesi için kamulaştırılan alanda 690 adet konut ve 92 dükkan inşa edilecek. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, konuya ilişkin tepkisini dile getirdi.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'dan tepki geldi. Karaca kentsel dönüşüm ile Bursa'nın termal kimliğinin kaybolacağını düşünüyor. 

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bursa Kar Otel hisse devir yoluyla 1 Ekim'de satılacak!

Bursa Uludağ Oteller Bölgesi I. Gelişim Bölgesi'nde yer alan Kar Otel'in hisse devir yoluyla satışı yapılack. Satış ihalesi 1 Ekim'de gerçekleştirilecek...

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

Kervansaray Termal Otel icradan 73 milyon TL'ye satışta!

Bursa'da 1990'da inşa edilen Kervansaray Termal Otel yeniden satışa çıktı. 73 milyon istenen tarihi otelin ihalesi 4 Mart'ta düzenlenecek.

Bursa'da milyar dolarlık projeye Dubaili yatırımcı ilgisi!

"Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi"ni termal turizm merkezine dönüştürecek 1 milyar dolarlık projeyi yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dubaili firmayla görüşüyor...

Oteller kışın hastaneye dönüşecek!

Yaz turizminin gözdesi 5 yıldızlı oteller, istenilen koşulları taşımaları halinde, kış sezonunda yaşlı bakımı, fizik tedavi ve rehabilitasyonla termal sağlık hizmetleri verebilecek..

Bursa Selçuk Hatun Termal Tesisi tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Selçuk Hatun Termal Tesisi tamamlandı.

Bursa Yıldırım'a termal tesis müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, şimdi de ilçeye termal tesis kazandırıyor.

Bursa, Termal Turizm Şehir ihalesi 20 Haziran'da!

Bursa'da kaplıca merkezi olmak için harekete geçildi. Bursa, Termal Turizm Şehir projesinde ilk etap ihalesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleşecek.

bursa termal oteller Haberi

bursa termal oteller

Sağlık Bakanlığı'nın yılda 65 bin hastanın Türkiye'ye getirilerek termal tedavi alması konusunda İskandinav ülkeleriyle sürdürdüğü görüşmeler anlaşma aşamasına geldi. Bu çerçevede İstanbul, Antalya ve Bursa hedef il olarak seçildi. 


Bursa İl Özel İdaresi'nin Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle hayatâ geçirdiği "Jeotermal Turizmde Hizmet Kalitesinin Artırılması" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı'nın İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkeleriyle toplu hasta kabul etme konusunda anlaşmak üzere olduğunu belirterek, "Yılda 65 bin hasta Türkiye'ye gelecek ve jeotermal tedavi alacak. Bakanlık da bunu ruhsatlı iller arasında bölüştürecek" dedi. Bursa'da ruhsatsız çalışan tesisler olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Hızlı bir şekilde suyu olmayan tesisler sıcak su alsınlar, ruhsatlı olmayan ama termal suyu olan bütün tesisler ruhsatlarını alsın" diye konuştu. 



Dünya...