24 / 04 / 2024

Bursa Selçuk Hatun Termal Tesisi tamamlandı!

Bursa Selçuk Hatun Termal Tesisi tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Selçuk Hatun Termal Tesisi tamamlandı.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte Yıldırım Belediyesi’nce kente kazandırılan Selçuk Hatun Termal Tesisi’nde incelemeler yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, özel sektör işbirliğiyle, güzel bir tesisin kente kazandırıldığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu tesis Bursa’nın tesisi. Bursa, su, kaplıca ve termal şehridir” diye konuştu.

 

Başkan Alinur Aktaş, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırmaların devam ettiğini hatırlatarak, “Yıldırım’da yaptığımız toplantıda, Yıldırım Belediye Başkanı’mız Selçuk Hatun Termal Tesisi’nde termal su olmadığını söyledi. Bununla alakalı hemen girişimlere başladık. İnşallah Bursa’nın şifalı sularıyla bu tesisi de buluşturacağız. Bu tesisin sadece Bursa’ya değil, aynı zamanda Marmara Bölgesi’ne ve Türkiye’ye hitap eden bir tesis haline geleceğine inanıyorum” dedi.

 

Başkan Aktaş, tesisin uzman doktorların da yer aldığı kaliteli ve modern bir tesis olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, en geç yılsonuna kadar termal su işlemleri tamamlandığında, Bursa adına güzel bir kazanım olacaktır” diye konuştu.

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de konuyla ilgili olarak, Türk kültürünün geleneksel hamam ve sauna kültürü ile tamamlayıcı tıbbın bir arada olduğu tesisin hem Bursalılara hem de yerli ve yabancı turistlere hitap edecek önemli bir mekan olacağını dile getirdi.

 


 


Geri Dön