20 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim beklentisi olacağı yönünde dedikodular kulislerde konuşulmaya başlandı. Yakında araç sahiplerini sevindirecek bir indirim gelir mi? Akaryakıt sektörü kaynakları bu konu hakkında ne diyor? Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte tüm detaylar...



Uzun süredir çalkantılı şekilde devam eden akaryakıt fiyatlarında yeniden bir indirim beklentisi gündeme geldi. Ülkemizde akaryakıt fiyatları brent petrol fiyatları ve dolar kuru gibi nedenlerle günden günde değişim gösteriyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası oluşan enerji krizinin ardından petrol fiyatları da yükselmişti. Fakat son dönemde brent petrol fiyatı savaş öncesi dönemlerle aynı fiyatlara geriledi. Bu kapsamda oldukça yükselen pompa fiyatlarında yeniden indirim beklentisi oluştu.

Dünya genelinde merkez bankalarının faiz artışı kararlarının ardından Brent petrolün varil fiyatında bugünkü düşüş yüzde 5’i buldu. Geçtiğimiz günlerde Motorin fiyatlarına 1 lira 76 kuruş indirim gelmesinin ardından İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23,05 Türk Lirası, Ankara'da 23,16 Türk Lirası ve İzmir'de 23,19 Türk Lirası olmuştu. Fakat brent petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte yeni bir indirim beklentisi oluştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön