25 / 04 / 2024

türkiyede yatırım yapılacak yerler

türkiyede yatırım yapılacak yerler

Turizmden de sorumlu bakan olarak ilginç bir göstergeden bahsedeceğim size: 25,5 milyon ziyaretçiyle, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, 2015 yılının ilk 8 aylık diliminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre hemen hemen aynı.

Türkiye'nin reytingi en yüksek bölgeleri

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul ve inşaat şirketlerinin en yetkili isimleri, önümüzdeki dönemde başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun prim yapacak ilerinin hangileri olduğunu Ekonomist dergisine açıkladılar. Yatırım yapacak lokasyon a

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan biri olan paladyum binlerce kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılıyor. Peki paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Vatandaşların kimi dolara, kimi euroya, kimi altına yatırım yapıyor ancak bir yatırım aracı var ki Türkler arasında zirvede...

Avrupa'nın en çok yatırım yapılan 4'üncü şehri İstanbul oldu!

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, İstanbul'un Avrupa'da en çok yatırım yapılan 4. şehir olduğuna dikkat çekti. 

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Kıyı Yatırım Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Ruhsar pekcan: 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Serbest bölgelerde yabancı sermayeli firmalar tarafından bugüne kadar toplam 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapılmıştır." dedi.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Son 18 yılda demiryolu projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, son 18 yılda 'demiryolu' projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

türkiyede yatırım yapılacak yerler Haberi

türkiyede yatırım yapılacak yerler

Dış Ticaret, Turizm Tanıtım ve Yurtdışındada yaşayan Fransızlar'dan sorumlu Bakan Mathias Fekl, "Fransa Cumhurbaşkanı'nm Türk dostlarımız ile yeniden bir işbirliği inşa etmek istediğini ifade etmesi ile birlikte, 2012 yılından bu yana Fransa ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkiler son derece olumlu, her iki ülke için de faydalı olacak bir dinamik kazandı. Hedefimiz Fransa ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 12 milyar eurodan, 20 milyar euroya çıkarmak" diyor. 

Türkiye'nin yabancı yatırımcı için hala çekici bir ülke olduğunu söyleyen Fekl.Türk yatırımcılara ise şu öneride bulunuyor: "Afrika'da iş yapmak istiyorsanız, Fransa'yı merkez seçmek avantaj sağlayacaktır." Fekl'in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle: "Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ilişkiler, neredeyse yarım bin yıllık dostluk ve ittifaklık ilişkimize benzer şekilde, eski, çeşitli ve yoğun. Bununla beraber, ilişkilerimiz daha da...