25 / 04 / 2024

türkiyede yeşil çatı sistemi

türkiyede yeşil çatı sistemi

Yeşil çatı sistemi, son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Teknolojiyi uygulayan firma sayısı çoğalınca rekabet de arttı. Metrekare fiyatları 20-30 euro'dan 6-7 euro' ya kadar düştü...

BİM’de stok tüketecek indirimler! Bebek bezi 162 TL’ye, yumuşatıcı 33,5 TL’ye, çamaşır suyu 69 TL’ye düştü!

BİM’in 11 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, bebek bezi 162 TL’ye, yumuşatıcı 33,5 TL’ye, çamaşır suyu 69 TL’ye düştü. İşte BİM 11 Nisan 2023 fiyat listesi

BİM’de bebek bezi 167 TL’ye, yumuşatıcı 85 TL’ye, toz deterjan 129 TL’ye düştü! 14 Mart 2023 fiyat listesi

BİM’in büyük ses getirecek 14 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de bebek bezi 167 TL’ye, yumuşatıcı 85 TL’ye, toz deterjan 129 TL’ye düştü. İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi...

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası, ‘Yeşil Taşıt Kredisi’ ile elektrikli ya da hibrit araç almak isteyen müşterilerine yeni bir hizmet sunuyor. Peki bu krediden kimler nasıl faydalanacak?

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Malatya Yeşil Topsöğüt konutları inşaatı durduruldu mu?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından inşa edilen Yeşil Topsöğüt konutları inşaatının imara aykırı bir şekilde gerçekleşmesi sebebiyle durdurulduğu iddia edildi. 

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

türkiyede yeşil çatı sistemi Haberi

türkiyede yeşil çatı sistemi

İNŞA edilen yeni binalarda görmeye başladığımız "yeşil çatılar', önümüzdeki yıllarda daha da artacağa benziyor. 'Çatı bahçeciliği' ya da 'bitkilendirilmiş çatı teknolojisi' olarak tanımlanan yeşil çatılar, artık Türkiye'de de bazı binalarda uygulanmaya başladı. Almanya'da 40 yıl önce başlayan yeşil çatı sistemi, Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde son yıllarda hızla yayılıyor. Amerikalı birçok firma yeşü çatı sistem ve metotları için lisans alıyor. 

2003 yılında Onduline Avrasya tarafından Türkiye'ye de getirilen 'yeşil çatı' teknolojisini uygulayan firma sayısı bugün yediye ulaştı. Onduline Avrasya'nın Alman Zinco firması ile anlaşmasının ardından, Almanya'daki bazı yeşil çatı firmaları Türkiye'ye geldi. 


TEKNOLOJİ YAYGINLAŞIYOR 


Avrupa'da en çok yeşil çatı görebileceğiniz ülke Almanya. Bu ülkede 2001 yılı sonuna kadar toplam 13.5 milyon metrekare çatı bahçesi yapılmış. Yeşil çatılı konutlar, Almanya'da belediyeler tarafından teşvik...