28 / 03 / 2024

Türkiyedeki AVMlerin yatırım değeri ne kadar

Türkiyedeki AVMlerin yatırım değeri ne kadar

Türkiye'de en fazla AVM 15 milyon 67 bin 724 nüfuslu İstanbul'da bulunuyor.  Peki Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Hulusi Horozoğlu kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor?

Hulusi Horozoğlu hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına ne zaman ve nerede başladı? Hangi bankalarda ve hangi pozisyonlarda görev aldı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi görevi yürütüyor? İşte Hulusi Horozoğlu ile ilgili merak edilen her şey...

Mehmet Sırrı Erkan kimdir? Hangi firmalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Sırrı Erkan hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına nerede başladı? Hangi bankalarda çalıştı? Ne zaman yönetim kurulu başkanı oldu? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi görevde yer alıyor? İşte Mehmet Sırrı Erkan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan şirketin müdürü Hulusi Akar'ın gelini çıktı

Türkiye'de 2000 yılında kurulan Yemeksepeti'ne ilk 2012’de 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic’in genel müdürünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gelini olduğu ortaya çıktı. General Atlantic'le Türkiye'de yatırım fırsatları kovalayan isim Melis Kahya Akar.

Alp Taahhüt İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Alp Taahhüt İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta Alper Özyurt tarafından kuruldu.

Türkiyedeki AVMlerin yatırım değeri ne kadar Haberi

Türkiyedeki AVMlerin yatırım değeri ne kadar

Türkiye genelinde bulunan AVM sayısı Ocak 2020 itibariyle 436'ya ulaştı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin yatırım değeri ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. 

AYD AVM Perakende Ciro endeksine göre, 2019'un ilk 10 ayı itibarıyla AVM’lerde gerçekleşen ciroları arttı. 

Cirolarda artış yaşanmakla beraber artış oranlarının sadece mart, mayıs ve haziran dönemlerinde enflasyonun üstünde arttığı, diğer aylarda ise artışın enflasyonun altında kaldığını görüldü. Alışveriş merkezi yatırımlarının hızına baktığımızda da büyüme hızında yavaşlama olduğunu görülüyor. Türkiye'de şu anda bulunan 436 AVM, 13,2 milyon metrekare kiralanabilir alanı ile ekonomiye değer katıyor.

Bundan sonraki süreçte yeni AVM yatırımlarının azalması bekleniyor. 2020'de Kayseri, İzmir, Ankara, Antalya, İstanbul gibi illerde devam eden önemli projelerin açılışlarının yapılması öngörülüyor. Önümüzdeki dönemde...