23 / 04 / 2024

türkiyedeki binaların asansör güvenliği

türkiyedeki binaların asansör güvenliği

Türk Standartları Enstitüsü’nün 2013 yılında muayenesini gerçekleştirdiği 57 bin 475 asansörden 39 bin 465'inin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı. Güvenli 18 bin 10 asansöre yeşil etiket yapıştırıldı...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Gram altın 1.5 ay sonra işte bu kadar olacak! Duyan inanamadı! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı! 

Gram altın 1.5 ay sonra işte bu kadar olacak! Duyan kulaklarına inanamadı! Tüm altın yatırımcıları bu habere bir an önce bakmalı, hemen izleyin yoksa sonra pişman olursunuz! Detaylar için tıklayınız... 

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

İzmir'deki binaların yüzde 12’sinin ağır hasar alacağı açıklanmıştı!

17 Ağustos 1999 depreminden bir ay önce önde gelen deprem uzmanları İzmir’in “Deprem Master Planı”nı yapıldı, Türkiye’nin ilk deprem senaryo metni de hazırlandı. Binaların yüzde 12’sinin olası depremde ağır hasar alacağı uyarısı kağıt üzerinde kaldı.

türkiyedeki binaların asansör güvenliği Haberi

türkiyedeki binaların asansör güvenliği


TSE’nin 2012 yılının mayıs ayında başlattığı çalışma, 30 ilde gerçekleştirildi. Toplamda 82 bin asansörün muayenesini yapıldı. 2013 yılında ise 57 bin 475 asansör muayeneden geçti. Güvenli şekilde kullanılabilir olduğu belirlenen 18 bin 10 asansöre yeşil etiket yapıştırıldı.

Muayene sonrası tamamen kullanılamaz durumda olan 35 bin 747 asansöre kırmızı etiket, bakımdan geçtikten sonra kullanılabilir olan 3 bin 718 asansöre de sarı etiket yapıştırıldı.

2012 yılında yapılan muayene sonrasında, 2013 yılında yüzde 81 oranında iyileşme görüldüğü bilgisini verildi. “Asansörü kullanırken asansörün denetimlerinin yapılıp yapılmadığı, ikaz işaret levhalarının, çift yönlü konuşma hattının ve acil durum aydınlatmalarının bulunup bulunmadığına dikkat edin. Tüm bunlar yoksa asansörün muayene edilmesi için yetkililere haber verin” uyarısında bulunuldu.

Toki...