25 / 04 / 2024

Türkiyedeki binaların enerji verimliliği

Türkiyedeki binaların enerji verimliliği

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Ghaffarı Hosseını tarafından kuruldu.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Türkiyedeki binaların enerji verimliliği Haberi

Türkiyedeki binaların enerji verimliliği

1960’lı yıllardan bu yana dünya genelinde enerji tüketimi büyük artış gösteriyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde toplam enerji tüketiminin yüzde 40’lık kısmı da binalardan geliyor. Binalardaki enerji tüketimi küresel çapta sera gazı salınımının ise yüzde 10’luk kısmını oluşturuyor. Türkiye'de enerji kullanım miktarı dünya ile paralel olarak seneler içerisinde düzenli bir artış sergilemekte. Türkiye, OECD ülkeleri arasında yıllık enerji tüketimi artışında ilk sırada ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 50 artış bekleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon yürütücülüğünde süren ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2011'i mezunu, halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Sedat Semih Çağlayan’ın da katkı sağladığı araştırmada ülkemizdeki 81 şehirde binalar için gerekli optimum yalıtım kalınlığı analiz...