26 / 04 / 2024

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), yeni gerçekleştirdiği düzenleme ile konut kredilerinde enerji verimliliği konusuna da değindi. Artık binaların enerji verimliliği de kredi şartlarının içinde yer alacak. Peki nasıl mı? İşte haberin ayrıntıları…

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre, konut kredisi çekecek olan vatandaşlar, BDDK’nın yeni düzenlemesinden haberdar olması gerekiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğine önem veriyor. Yapılan düzenleme ile sıfır konutlarda bunlar 1. el olarak anılıyor. Enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar kredi çıkabiliyor. Yani evin fiyatı 2 milyon lira ise 1.8 milyon liraya kadar krediye sahip olunuyor.

İkinci el konutlarda kredi limitleri biraz daha düşük tutuldu. Değeri 500 bin lira ve altında bulunan A enerji sınıfı bir eve yüzde 90 kredi çıkıyor. Bu demek oluyor ki 450 bin lira kredi çekiliyor. Değeri 500 bin ile 2 milyon lira arasındaki ikinci el A enerji sınıfı ev için yüzde 70 oranında kredi, yani evin değeri örneğin  2 milyon ise 1.4 milyon liraya kadar kredi alınıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön