26 / 04 / 2024

türkiyedeki hatıra ormanları

türkiyedeki hatıra ormanları

2012'de çalışma yapılan 22 bin 550 dekar alanda 1 milyon 371 bin fidan toprakla buluşturuldu

100 milyon adet madeni 5 lira tedavülde! Peki kağıt paranın yerini alır mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından basılan 100 milyon adet hatıra madeni 5 Türk Lirası'nın piyasadaki yerini aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Maji Atelier'den Sevgililer Günü sofraları için özel ürünler! İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Maji Atelier, Sevgililer Günü’nde ev ve yaşam alanlarında kalıcı bir hatıra bırakarak sevgilisini ve tüm sevdiklerini mutlu etmek isteyenler için birbirinden zarif seçenekler sunuyor. Peki Maji Atelier ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte Maji Atelier 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Kanal İstanbul projesi için hatıra para basıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinde ilk temelin atılması nedeniyle basılmış olacak 925 ayar gümüş hatıra paralar online şekilde satışa çıkarıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Türkiye, koronaya rağmen yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözdesi!

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşlar ile sektörün üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği RE360Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nın dördüncüsü online olarak düzenlendi.

TSK hatıra ormanı imara mı açıldı?

İmara açılan TSK hatıra ormanı bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TSK hatıra ormanı imara açılıyor iddiası!

TSK hatıra ormanının imara açıldığını iddiası meclis gündemine taşındı. CHP’li Mahmut Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı.

Recep İvedik 6 filmindeki bungalov evler yıkıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Longoz Ormanları'nda çekilen 'Recep İvedik 6' filminin tamamlanmasından sonra, bölgeye hatıra olarak bırakılan bungalov evler şiddetli yağış sebebiyle yıkıldı

İnşaat sektörü tüm olumsuzluklara inat büyüyor!

İki milyon kişiye istihdam sağlayan ve 250 alt sektörü besleyen inşaat tüm olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürüyor. Mayıs ayında konut satışında bu yılın rekoruna imza atıldı.

türkiyedeki hatıra ormanları Haberi

türkiyedeki hatıra ormanları

Türkiye'de geçen yıl oluşturulan 126 hatıra ormanıyla 22 bin 550 dekar alanda 1 milyon 371 bin fidan toprakla buluşturuldu. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından bugüne kadar 2 bin 77 hatıra ormanı oluşturuldu. Yaklaşık 177 bin dekar alanda oluşturulan bu ormanlarda 19 milyon 577 bin fidan dikildi. 152 bin 697 kişi ve kuruluşun katıldığı bu çalışmalar için yaklaşık 14 milyon lira harcandı. 

     

2012'de 22 bin 550 dekar alanla rekor kırıldı- 

     

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da çoğu kez önemsediğini belirttiği hatıra ormanlarının oluşturulması konusunda, 2012'de yeni bir rekora imza atıldı. Geçen yıl çalışma yapılan 22 bin 550 dekar alanda 1 milyon 371 bin fidan toprakla buluşturuldu. 126 hatıra ormanının tesis edildiği 2012...