25 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.



1910 yılında Ermeni asıllı mimar Hovsep Aznavuryan'ın inşa ettirdiği ve İstanbul’un ilk betonarme yapılarından biri olan, İstiklal Caddesi’nde bulunan Mısır Apartmanı’nın 4. katındaki 13 numaralı dairede milli şair Mehmet Âkif Ersoy bir süre yaşamıştı.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı ndaki dairesi hatıra evi olacak!

HAYATINDAN KESİTLER GÖSTERİLECEK

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, İstiklal şairi Mehmet Âkif Ersoy’un yaşamının son günlerini geçirdiği dairenin Mehmet Âkif Ersoy Hatıra Evi olarak düzenleneceğini ifade etti. Hatıra evinde yapılması planlanan çalışmalarda dinleti odası, belgesel (film odası) ve Mehmet Âkif’in hayatına dair kesitlerin bulunduğu dijital ve görsel sergilemeler yer alacak.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı ndaki dairesi hatıra evi olacak!

İstiklal Caddesi’ne bakan daire, Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırıldı. Bir inşaat şirketinin sahibi olduğu daire için kamulaştırma bedeli 2 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Dairenin ederinin daha yüksek olduğunu söyleyen şirket dava açtı. Dava sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı lehine karar verildi. Şirketin avukatı Murat Koray, bir üst mahkemeye gitme hakları olduğunu ancak müvekkilinin Mehmet Âkif Ersoy’un adına saygısından dolayı bundan vazgeçtiğini ifade etti.

Hatıra evinin 12 Mart 2021 yılında tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açılması planlanıyor.


Geri Dön