25 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.



İstiklal Marşı'nın 100'üncü yılına özel Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden bir klip yayınlandı. Paylaşımda; havada, karada, denizde Türk askerinin amansız mücadelesine yer verildi. Tüyleri diken diken eden bu anlar "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım" başlığı ile yayınlandı.

Mehmet Akif Ersoy un un evi müze oldu!

MEHMET AKİF ERSOY KABRİ BAŞINDA ANILDI

Takvim'de yer alan habere göre; İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıldönümüne özel İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, Edirnekapı Mezarlığı'nda bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım gösterdi. Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hatim duası yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy un un evi müze oldu!

BEYOĞLU'NDA ERSOY HATIRA EVİ AÇILDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mısır Apartımanı'nda "Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi'nin" açılışı için tören gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy törende "Türk milletinin karakter aynası olarak yaşamış bu büyük insanın hatırası inşallah burada daima canlı tutulacak ve nesilden nesle aktarılmaya devam edecektir" diye konuştu. 

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!


Geri Dön