24 / 04 / 2024

türkiyedeki tarım arazileri

türkiyedeki tarım arazileri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de son 15 yılda yürütülen çalışmalarla 5 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılması sağlandı.

Türkiye'deki tarım arazileriyle Körfez’in ihtiyacı giderilebilir!

Türkiye’den tarım arazilerinin tahsisi konusunda bir taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Naqi, gelecekte insanları ilgilendiren en önemli hususların su, gıda ve tarım olduğunu, Körfez ülkeleri olarak gıda güvenliği konusuna çok önem verdiklerini vurguladı.

Verimli tarım arazilerine sit alanı gibi dokunulmazlık!

Gelişmekte olan Türkiye'de tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçecek " Büyükova " projesiyle tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak.

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! 

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi yeni ay kataloğunu yayımladı! Pirinç 17 TL'ye, salça 34 TL'ye düştü! İşte 2 Şubat 2023 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifleri, 1-14 Şubat indirimli ürünler kataloğunu paylaştı. Peki, Tarım Kredi'de bu hafta neler indirime girdi? İşte 2 Şubat 2023 fiyat listesi... 

Tarım Kredi'den 'pahalı' iddialarına jet yanıt!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerden fiyat karşılaştırılması yapılan pirinç, ayçiçek yağı ve çaya yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Gusto Anatolico Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gusto Anatolico Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te İpek Sunay ve Mustafa Bora Başol ortaklığında kuruldu.

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

türkiyedeki tarım arazileri Haberi

türkiyedeki tarım arazileri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2002 yılına kadar sadece 450 bin hektar toplulaştırmanın tamamlandığı Türkiye'de son 15 yılda yürütülen çalışmalarla 5 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılması sağlandı.


Türkiye'deki 24 milyon 500 bin hektar tarım arazisinin 5'te biri toplulaştırıldı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2002 yılına kadar sadece 450 bin hektar toplulaştırmanın tamamlandığı Türkiye'de son 15 yılda yürütülen çalışmalarla 5 milyon hektar tarım arazisinin toplulaştırılması gerçekleşti.


2 milyon hektar alanda devam eden çalışmalar kapsamında 2023 yılına kadar 7 milyon hektar alanda toplulaştırmanın tamamlanması hedefleniyor.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, "8. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"na katılmak için geldiği Diyarbakır'da AA muhabirine, Diyarbakır'da 2 yıl aradan sonra tarım fuarının gerçekleştirildiğini söyledi.


Huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla düzenlenen fuara...