17 / 04 / 2024

türkiyedeki yabancı yatırımlar

türkiyedeki yabancı yatırımlar

Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek.

Türkiye'deki yatırımlar hız kazanacak!

119 milyarlık kredi hacmine sahip Finansal Kurumlar Birliği'nin Başkan Vekili Altun, Türkiye'den yabancı yatırımcının çıkmayacağını aksine secim sonrası yatırımların artacağını belirtti. Altun "Türkiye bakir ve potansiyeli olan bir ülke, yabancı kâra baka

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

türkiyedeki yabancı yatırımlar Haberi

türkiyedeki yabancı yatırımlar


Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek yabancı yatırımlara imar güvencesi geliyor. Bu şirketlerin yatırım için aldıkları arazi ve arsaların imar planları 10 yıl süreyle değiştirilemeyecek. 


Arazi ve arsa rantlarına vergi yönüyle kamuoyunda tartışılan ‘3194 sayılı İmar Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ aynı zamanda yabancı yatırımcılara da imar güvencesi getiriyor. Gerek gayrimenkul yatırımları, gerekse diğer yatırımlarda sık sık değiştirilen imar planları, yabancı firmaların da şikayet konusu oluyor. Özellikle gayrimenkul yatırımcıları ihalesine girdikleri arsaların imarlarının ihalelerden sonra, izleyen yıllarda değiştirilmesinden şikayetçi. Ancak yeni tasarı, gayrimenkul yatırımlarına değil, ‘Yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya katma değeri yüksek’ yatırımları kapsıyor. Dahası, tasarı ‘Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından getirilen yatırımlar’ ibaresiyle, bu güvenceyi yabancı...