24 / 04 / 2024

Türkiyeden Bulgaristana giden turist sayısı

Türkiyeden Bulgaristana giden turist sayısı

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Markete gidenler kasanın önünde donup kalmasın. Un, süt ve yağdan sonra bir zam daha. Eski fiyat geçmişte kaldı

Markete giden vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Un, süt ve yağdan sonra bir ürüne daha zam geldi. Yeni fiyatı öğrendiğinizde kasada donup kalmamak için bakın.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Paraya ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 1.100 TL nakit parayı alacak! İşte bütün şartlar ve ayrıntılar!

Devlet, çeşitli kalemler için ödeme yaparken, PTT kartı kullanan vatandaşlar için önemli bir duyuru yaptı. PTT kartı sahipleri, hesaplarına 1 yıl boyunca nakit olarak yatırılacak olan 1.100 TL ödeme alacaklar. Aşağıda ödeme ile ilgili tüm detaylar yer almaktadır.

Son 13 yılda tüketim malı ithalatı için 346 milyar dolar harcadık!

Türkiye’de son yıllarda yoksulluğun giderek artmasına rağmen 2010 sonrasında tüketim malları için dünyaya 346 milyar dolarlık döviz ödedik. Yılın ilk iki ayında lüks tüketime giden döviz miktarı ise 6.3 milyar dolar oldu.

Tarlaya inen çiftçi gördüğü manzara ile sevinçten havaya uçtu! Marketlere böyle yansıyacak, acil tıklayın

Şanlıurfa'da ünlü Karacadağ pirincinin hasadını yapmaya giden çiftçiler, üründeki bolluk nedeniyle büyük sevinç yaşadı. Pirincin hem bölgedeki hem de Türkiye'deki marketlere bereketli olarak yansıması bekleniyor.

Bakan Nebati'den The Economist'e dikkat çeken yanıt: 'Ters giden bir şey yok'

İngiltere merkezli The Economist dergisi "Yüksek enflasyon ortamında bile Türkiye ekonomisi büyüyor!" diyerek Türk ekonomisini değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati'de Twitter hesabından yanıt verdi. "Ters giden bir şey yok". İşte detaylar...

Ete gelen zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu'nda flaş değişiklik! Uzun kuyruklar sonunu getirdi

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yaptığı yüzde 50'yi bulan zamlar dar ve orta gelirli vatandaşın cüzdanını zora soktu. Et ve Süt Kurumu önünde uzayıp giden kuyruklar nedeniyle kurumda flaş bir değişim yaşandı.

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkevi'nin açılışına yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiyeden Bulgaristana giden turist sayısı Haberi

Türkiyeden Bulgaristana giden turist sayısı

Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna, Karadağ ve Hırvatistan'ı ziyaret etti. 


Bu ülkeler arasında ise en çok sınır komşuları Bulgaristan ve Yunanistan tercih edildi. Bu iki ülkenin daha fazla tercih edilmesinin sebebi ulaşımın daha kolay olması. 


Bulgaristan, geçen yıl 621 bin Türk turisti ağırladı. Ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre iki kat arttı.


Ülkedeki turizm yatırımcıları da Türkiye'den daha çok turist çekmenin yollarını arıyor. 


Türkiye'den Balkan ülkelerine tur düzenleyen Koşukavak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl kış döneminde Türkiye'den Bulgaristan'a giden kişi sayısının bir önceki yıla göre iki kat arttığını, aynı artışın yaz döneminde ve kültür turlarında yakalanabileceğini söyledi.


Golf alanları artınca Bulgaristan'a ilgi arttı


Bulgaristan'ın Türkiye'yi hedef pazar olarak seçmesini de değerlendiren Rıfat...