24 / 04 / 2024

türkiyeden dünyaya gayrimenkul satışı

türkiyeden dünyaya gayrimenkul satışı

Ülkemizde yabancılara 6 yılda 18 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, sadece geçen yılki rakam 5 milyar doları geçti. Bahamalar'dan Komor Adaları'na, Dominik'e kadar 120'yi aşkın ülkeden insan mülk edindi

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

El becerisi olan kadınlar dikkat! Yaptığınız ürünleri tüm dünyaya satma fırsatınız var? Hemen habere bakın!

Dünyanın en büyük el işi pazar yeri Etsy aracılığıyla evden dünyaya satış yaparak döviz kazanmak mümkün. Etsy’de en çok satış yapan 10 ülkeden biri Türkiye ve platforma kayıtlı 100 milyon müşteri var.

‘Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, teknolojik gelişime yönelik açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Rüştü Dücan, Sinan İlhan, M. Alparslan Çelebi ve Muhsin Şenol ortaklığında kuruldu.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.

Lüks konut uzmanı Kyle Biskit: Tüm dünyaya konut kiralayacağım!

Amerika merkezli gayrimenkul şirketi TSL Rentals’ın sahibi 29 yaşındaki Kyle Biskit, sektördeki başarısıyla geç girişimcilere örnek oluyor. Genç girişimcinin yeni hedefi ise tüm dünyaya konut kiralamak.

Mustafa Varank: Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuç odaklı ekonomi politikalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, "Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız" dedi.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

türkiyeden dünyaya gayrimenkul satışı Haberi

türkiyeden dünyaya gayrimenkul satışı

Türkiye ekonomisine duyulan güven yabancıya mülk satışına da yansıdı. Bahamalar'dan Komor Adaları'na, Dominik'ten Mozambik'e kadar 120'yi aşkın ülkeden insan Türkiye'den mülk aldı. Son 6 yılda yaklaşık 18 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, sadece geçen yıl yapılan satış 5 milyar doları geçti. Mülk alımında Ruslar, İngilizler başı çekti. Ruslar Antalya'yı, İngilizler ise Aydın, Muğla ve İzmir'i tercih etti. İstanbul'da mülk alan yabancılar içinde Iraklı ve Suudiler ilk sırada yer aldı.


KAPI 183 ÜLKEYE AÇILDI

Mülk satışındaki artışta Mütekabiliyet Yasası'nda yapılan değişiklik önemli bir etken oldu. 183 ülkenin vatandaşlarına Türkiye'de konut satın alma hakkının tanınmasıyla Radius, Raunda, Bahreyn, Trinidad ve Tobago, Bahamalar, Norfolk Adaları, Virgin Adası, Liberya, Kamboçya, Mauritius, Moritanya, Mozambik, Saint Kitts gibi birçok yerden insanlar Türkiye'den mülk almaya başladı.


HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Bu...