25 / 04 / 2024

Türkiyeden Enerji Şartı revizyonuna destek

Türkiyeden Enerji Şartı revizyonuna destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye olarak Enerji Şartı'yla alakalı ortak dilin oluşturulmasına sonuna kadar destek vereceğiz. Yeni üye olacak ülkeler var. Filistin, Pakistan gibi ülkelerin üyeliğine de destek vereceğiz dedi...

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Süt üreticilerinden son dakika açıklaması: Süt destekleme primi artırılmalı!

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Türkiye'de bahar aylarında süt üretiminin arttığına dikkat çekerek, süt destekleme priminin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Türkiye kira artışında OECD lideri!

Türkiye son yıllarda kira artışı konusunda OECD ülkeleri arasında zirveye yerleşti.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Türkiyeden Enerji Şartı revizyonuna destek Haberi

Türkiyeden Enerji Şartı revizyonuna destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye olarak Enerji Şartı'yla alakalı ortak dilin oluşturulmasına sonuna kadar destek vereceğiz. Yeni üye olacak ülkeler var. Filistin, Pakistan gibi ülkelerin üyeliğine de destek vereceğiz" dedi.


Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak'ı bakanlıkta kabul etti.


Rusnak'ın, enerji sektörünün globalleşmesi ve ilişkilerin barışçıl olmasına yönelik ciddi katkıları olduğunu ifade eden Yıldız, 65 ülkede bu ortak dili tesis etmek için gayret gösterdiğini söyledi.


Yıldız, "Türkiye olarak Enerji Şartı'yla alakalı ortak dilin oluşturulmasına sonuna kadar destek vereceğiz. Yeni üye olacak ülkeler var. Filistin, Pakistan gibi ülkelerin üyeliğine de destek vereceğiz" diye konuştu.


Rusnak da Enerji Şartı'nın ileri seviyeye getirmek için görüştüklerini, Türkiye'nin bu konuda tam desteğini görmekte memnun olduklarını belirtti.


Türkiye'nin G20'ye başkanlık yapacak olmasının da önemli olduğunu dile...