26 / 04 / 2024

Türkiyeden işyeri alabilir mi

Türkiyeden işyeri alabilir mi

Danimarka vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye' den arsa alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Danimarkalılar Türkiye'den gayrimenkul alma hakkı...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Belediye 6 adet iş yeri ve 1 adet akaryakıt istasyonu satacak!

Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük Bayır Mahallesi'nde yer alan 6 adet iş yeri ve 1 adet akaryakıt istasyonunu satışa çıkardı. 

Kahramanmaraş Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi'nde 136 adet iş yeri yaptırılacak!

Kahramanmaraş Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 77 milyon 70 bin TL bedelle 136 adet iş yeri yapım işi ihalesi düzenliyor. 

Elazığ'da 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11.8 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Elazığ 1. İcra Dairesi, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Sarayatik Mahallesi, istasyon mevkii, 1 ada 104 parsel'de yer alan 2 katlı betonarme işyeri ve akaryakıt istasyonu 11 milyon 817 bin 785 TL'ye icradan satıyor...

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş yeri ve çalışan sayısına yönelik veri paylaştı. Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı'' dedi.

Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare fiyatı 4 bin 12 TL!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Türkiye‘de bir ilke imza atarak ticari gayrimenkul endeksini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare satış fiyatı 4.012 TL.

TÜFE'de fiyatlar 28 bin 15 işyeri ve 4 bin 274 konuttan derleniyor!

TÜİK, 2018 yılında TÜFE'de 407 madde, 895 madde çeşidi kapsanmakta olup, 28 bin 15 işyeri ve 4 bin 274 konuttan her ay yaklaşık 415 bin fiyat derlendiğini açıkladı..

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Uşak'ta 15 milyon TL'ye satılık 5 işyeri ve akaryakıt istasyonu!

Uşak Belediyesi, Merkez Kurtuluş Mahallesi'ndeki 5 işyeri ile Fatih Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunu ihale ile satıyor. İhale 15 Mart'ta gerçekleşecek..

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

Türkiyeden işyeri alabilir mi Haberi

Türkiyeden işyeri alabilir mi

Danimarkalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Danimarka, Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag olan ülkedir. 1973 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan Danimarka'nın büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerindedir.


Peki Danimarka vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi? Danimarka vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Danimarkalılar, 1 mesken alma hakkına sahip. Buna karşın Danimarkalılar, Türkiye'den arsa ve işyeri alamıyor.


Danimarkalıların Türkiye'den ev alırken temin etmesi gereken evraklar şu şekilde sıralanıyor:


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı. 


Danimarka, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer...