19 / 04 / 2024

türkiyenin dış borcu 2020

türkiyenin dış borcu 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin 30 Eylül itibarıyla brüt dış borç stokunun 435.1 milyar dolar, net dış borç stokunun 262.2 milyar dolar olarak hesaplandığını açıkladı.

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin dış borcu 475,7 milyar dolar oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart tarihi itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 475,7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 950 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Koçhan tarafından kuruldu.

Tiva Yapı İnşaat Taahhüt Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tiva Yapı İnşaat Taahhüt Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gıyas Ak tarafından kuruldu.

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıt fiyatları düşüyor mu? BP, Opet, PO, Total 14 Mart 2023 fiyat listesi

Binlerce sürücü sık sık 'Benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelecek mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıt fiyatları düşüyor mu? BP, Opet, PO, Total 14 Mart 2023 fiyat listesi 

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Motorin ve benzin fiyat farkında makas açılıyor! Türkiye, dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye dünyada motorin-benzin fiyatı farkının en yüksek olduğu 4. ülke olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Petrol fiyatları haftanın ilk günü geriledi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi? 

Petrol fiyatları küresel ekonomideki yavaşlama sebebiyle ortaya çıkan talep risklerinin geçen haftaki güçlü ralliyi durdurmasıyla kısmen düştü. Peki akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili merak edilenler...

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin dış borcu 444,4 milyar dolar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Haziran itibariyle 444,4 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 232,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

Brent petrolde rekor düşüş! Akaryakıt fiyatları düştü mü? Araç sahipleri dikkat! Beklenen indirim geliyor mu?

Brent petrol varil fiyatındaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Brent petrol varil fiyatında rekor düşüş yaşandı. Peki akaryakıt fiyatları düştü mü? Akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

türkiyenin dış borcu 2020 Haberi

türkiyenin dış borcu 2020

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Eylül itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye'nin brüt dış borç stoku 435.1 milyar dolar oldu. Stokun milli gelire oranı yüzde 59.1 olarak hesaplandı. Türkiye'nin net dış borç stoku da aynı dönemde 262.2 milyar dolar olarak belirlendi. Stokun milli gelire oranı yüzde 35.6 olarak kayıtlara geçti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Hazine garantili dış borç stoku ise 14.7 milyar dolar oldu. Kamu net borç stoku bu dönemde 941.1 milyar lira olarak gerçekleşti. Stokun milli gelire oranı yüzde 19.8 olarak belirlendi.

AB tanımlı genel yönetim borç stoku, 2 trilyon 18.4 milyar lira, bu rakamın...