23 / 04 / 2024

türkiyenin ekonomik büyümesi 2013

türkiyenin ekonomik büyümesi 2013

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankacılık sektörünün desteğiyle gayrimenkul ve perakende sektörlerine yapılan yatırımların Türkiye’ nin ihtiyacı olan büyüme istikrarına önemli katkı sağlayacağını söyledi....

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

TÜİK kritik veriyi açıkladı! Zayıfta olsa büyüme var

TÜİK verileri ışığında Türkiye'nin ekonomik olarak ne kadar büyüdüğü hesaplandı. Bu hesaba göre; Türkiye'nin 2022'deki büyümesi yüzde 5,6 olarak hesaplandı. 

türkiyenin ekonomik büyümesi 2013 Haberi

türkiyenin ekonomik büyümesi 2013

Türkiye’de toplam AVM yatırımlarının 2008 yılında 9.7 milyar Euro seviyelerinden 2013’te 18.7 milyar Euro seviyelerine çıktığını kaydeden Aras, bu artışa bankacılık sektörünün 4.7 milyar Euro ilave kredi kullandırarak destek olduğunu aktardı. Perakende sektörüne de bankacılık sisteminin kullandırdığı nakdi ve gayri nakdi kredilerin toplamının 2008 yılında 12 milyar TL’den 2013’te 44 milyar TL’ye yükseldiği bilgisini veren Aras, aynı süre zarfında kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinin toplamının da 67 milyar TL’den 166 milyar TL’ye çıktığını aktardı. Aras, “Bu yıl sonunda perakende sektöründe toplam kiralanabilir alanın 9,4 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor. Alışveriş merkezi ve perakende sektörünün yüksek büyüme potansiyeli bankacılık sektörü tarafından desteklenerek Türkiye’nin her şehrinde büyüyor.” dedi. 


Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, Kavuklar Grubu ile İzmir Point Bornova AVM’nin proje finansmanı için...