23 / 04 / 2024

Türkiyenin ihracatı

Türkiyenin ihracatı

Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünümü Raporu'na göre yatırım açısından Türkiye ilk sırada. Önemli sektörler ise enerji, tarım, gıda, elektronik, turizm, ulaştırma ve metal.

Türkiye'nin ihracatı arttı!

Türkiye'nin ihracatı mayısta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarak 13 milyar 750 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 10,3 azalarak 20 milyar 859 milyon dolar oldu.

İhracat ilk çeyrekte yüzde 6.2 arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; mart ayında Türkiye'nin ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 13 milyar 14 milyon dolara, ilk 3 aylık ihracat ise yüzde 6,2 artarak 38 milyar 607 milyon dolara yükseldi.

Mart ayında 13 milyar 14 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2014 Mart ayı mal ihracat verilerini açıkladı. Mart ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 13 milyar 14 milyon dolar olarak gerçekleşti

Türkiye'nin ihracatı 13 milyar 150 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'nin ihracatı yüzde 6,2 artarak 13 milyar 150 milyon dolara ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan bu yılın şubat ayına ilişkin Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı.

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 800 bin TL sermaye bedeli ile İslam Keleş tarafından kuruldu.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Pednik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk tarafından kuruldu.

Gama Eng Yazılım Mühendislik Taahhüt İthalat İhracat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gama Eng Yazılım Mühendislik Taahhüt İthalat İhracat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özeren, Jalhongir Mamadov ve Kaan akın ortaklığında kuruldu.

Nepa Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nepa Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Bahtiyar Dağ tarafından kuruldu.

Hs Sağır İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hs Sağır İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Hülya Sağır ve Alper Muammer ortaklığında kuruldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri

Türkiye'nin ekonomide 2023 hedefleri Türkiye ihracatının üçte ikisinden fazlasını gerçekleştiren 10 sektörün temsilcileri tarafından değerlendirildi. Peki Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri...

Türkiyenin ihracatı Haberi

Türkiyenin ihracatı

Türkiye, İslami pazarların en cazip yatırım merkezlerinden İslam ülkeleri içinde yatırım çekme potansiyeli en yüksek olan ülkelerden biri olarak Türkiye gösterildi. 2013'te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya'nın ardından 



İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi olan Türkiye 2013'te 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekerek İslam ülkeleri arasında 2. sıraya yerleşti ve Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Endeksi'nde ilk 10 içerisinde yer aldı.   



Veri sağlayıcısı Thomson Reuters ve İslami Pazarlar odaklı araştırma ve danışmanlık firması Dinar Standard ortaklığında hazırlanan, "Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünüm Raporu 2015", Bahreyn'de düzenlenen "Küresel İslami Yatırım Yolları 2015" konferansında açıklandı. 



Rapora göre Türkiye, 2013'te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya'nın ardından İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi oldu. Türkiye 2013'te 13...