29 / 03 / 2024

Türkiyenin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi

Türkiyenin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

20 Aralık’ta açılacak olan Asya ile Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak Avrasya Tüneli’nde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programında bir değişiklik olmazsa 8 Ekim Cuma günü tünelden ilk geçişi yapacak.

Dekorasyonda Türkler ilk sırada!

Araştırma kuruluşu GFK'nın 22 ülkede 25 bin internet kullanıcısıyla yaptığı çalışmaya göre, katılımcıların yüzde 39’u evinin iç dekorasyonu, yüzde 38’i evin kendisi ve yüzde 35’i de mobilyalarıyla ilgili değişiklik yapmak istediğini belirtti.

Büyükçekmece Türkoba İlköğretim Okulu inşaatında son durum!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 7 milyon harcama yapılarak onarılan Türkoba İlköğretim Okulu'nun müteahhidini ve mühendisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbar etti. Akgün, “Bu milletin parasını çöpe atıyorsunuz. Günahtır, yazıktır” dedi.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte yüzde 6.6 büyüdü!

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4.8 ile dünyanın en hızlı büyüyen beşinci ülkesi oldu. Kesintisiz büyüme süreci 26 çeyreğe ulaştı. inşaat da 0.37 puanlık olumlu etki yaptı ve yüzde 6.6 büyüdü.

Türkiyenin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi Haberi

Türkiyenin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Küçük Menderes Havzası'nda Türkiye'nin ilk suni yer altı suyu besleme tesisi yapılacak. Proje kapsamında, Küçük Menderes Havzası'ndaki her parsel suya kavuşacak ve 15 milyon metreküp su yer altında depolanacak.


Küçük Menderes Havzası, 3 bin 502 kilometrekarelik su toplama alanı ile Ege Bölgesi'nin en önemli tarım ve su kaynaklarına sahip havzalarından biri olma özelliğini taşıyor.


Nüfusun 500 bine yaklaştığı havzada yaşayanların geçim kaynağı önemli oranda sulu tarıma dayanıyor. Ekilebilir ve sulanabilir tarım arazisi büyüklüğü ise yaklaşık 885 bin dekarlık bir alanı kapsıyor.


Çalışma çerçevesinde DSİ tarafından depolanabilir bütün yüzey suyu kaynakları projelendirildi. Beydağ Barajı ile sulamaya açılan 196 bin 500 dekar araziye ek olarak inşa halinde olan ve planlama çalışmaları...