24 / 04 / 2024

Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor mu

Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor mu

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Nüfusun yüzde 60’ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor." dedi.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

11 kentin yeniden inşası bakın kaç yıl sürecek? Uzman isim acı senaryoyu çizdi!

Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendiren acil durum planlaması ve yönetimi profesörü olan Prof. David Alexander, Türkiye'deki yeniden inşa çalışmalarının ne kadar süreceğini açıkladı. İşte detaylar!

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez dolar – euro eşitliği için Türkiye’yi uyardı. Türkiye ciddi zarar yaşayacak

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar ve euronun eşitlenmesi sebebiyle Türkiye'yi uyardı.

Fiat Doblo'da Türkiye'yi kahreden haber! Resmen duyurdular

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimi artık Türkiye'de değil İspanya'daki Vigo fabrikasında yapılacak. Türkiye'yi üzen kararla ilgili resmi açıklama da yapıldı.

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Libya, Türkiye'den şirketleri ülkeyi yeniden inşa etmeye davet etti!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye'den şirketleri Libyayı yeniden inşa etmeye davet etti...

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye, Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor...

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor mu Haberi

Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor mu

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Nüfusun yüzde 60’ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerekiyor. İnsanlara, hak ettikleri şekilde güvenli ve modern ortamlar sunmak bizim asli görevimiz” dedi. Yılmaz kentsel dönüşümü siyaset üstü konu olarak görmek gerektiğini söyledi.

2010’da başlayan fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinin hâlâ devam ettiğini hatırlatan Yılmaz şunları kaydetti: “İstanbul gibi bir dünya metropolünde, şehrin göbeğinde yer alan bir gecekondu bölgesinin dönüşümü yıllar boyunca sekteye uğradı. Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinin talip olduğu bölge defalarca çıkmaza girdi. Arsa sahipleri 1 verip, 3 almak istedi. Neticede bazı yatırımcılar bölgeden çekildiler.


Büyük umutlarla başlayan kentsel dönüşüm hareketlerinin sağlıklı yönetilememesi, hem insanımızı hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren biz müteahhitleri küstürüyor. Başka...