29 / 03 / 2024

türkler yurtdışından ev almayı istiyor

türkler yurtdışından ev almayı istiyor

Gayrimenkul sektöründe bu yılın ilk 8 ayında yabancılar Türkiye'den 14 bin 424 konut satın alırken, Türkler sadece 5 ülkeden 4 bin 100 konut satın aldı.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

ABD’den ev satın alan, pilotların çoğunlukta olduğu 150 Türk yatırımcı, bir Türk emlakçı tarafından dolandırıldı. Bu haber yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin aklını karıştırdı. Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak danışmanı Murat Dabağoğlu dikkat edilmesi gerekenleri yazdı

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur? İşte detaylar!

Banana Republic Türkiye pazarından çekiliyor!

Stiliyle her sezon bir adım önde olmak isteyenlerin markası Banana Republic, Türkiye pazarından çekiliyor.

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

türkler yurtdışından ev almayı istiyor Haberi

türkler yurtdışından ev almayı istiyor


Gayrimenkul sektöründe bu yılın ilk 8 ayında yabancılar Türkiye'den 14 bin 424 konut satın alırken, Türkler sadece 5 ülkeden 4 bin 100 konut satın aldı. Bugün'ün haberine göre, en çok ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa'da yatırım yapmayı tercih eden Türklerin sayısı her geçen gün artıyor.


Realty-Türkiye kurucusu Fatih Elibol, Türklerin yurt dışında gayrimenkul edinmesinin gerekçesini yüksek kira geliri ve vatandaşlığa giden ilk adım olarak açıkladı. Farklı ülkelerde konut edinimiyle sağlanan vatandaşlık hakları incelendiğinde rakamın 300 bin liradan başladığı ve 5 milyon liraya kadar çıktığı gözlendi.


2 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

ABD'deki mortgage krizinden sonra düşen gayrimenkul fiyatları birçok vatandaşı ABD'de yatırım yapmaya ve ev sahibi olmaya yöneltti. Vatandaşlık için gerekli yatırım miktarı 1 milyon dolar yani 3 milyon lira. Türklerin bu...