26 / 04 / 2024

türklerin katarda yaptığı inşaatlar

türklerin katarda yaptığı inşaatlar

Bakan Arslan: "Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacmi son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştı" dedi. Arslan, Türk müteahhitlerin, firmaların Katar’da üstlendiği işlerin 15 milyar doları bulduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de ev sahibine düşman anlayış değişmezse, gayrimenkulde yurt dışına kaçış devam eder!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, resmi X sosyal medya hesabından Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları ile ilgili bir paylaşım yaptı ve bu kaçışın sürebileceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Mutfak tüpünde bayram müjesi! Herkes indirim yaptı bir firma zam yaptı! Aygaz, İpragaz...14 Nisan 2023 fiyat listesi!

Mutfak tüpü fiyatları son dönemde yükselme eğilimindeydi ve bu durum tüketicileri oldukça zorluyordu. Ancak sonunda beklenen müjde geldi! Aygaz, İpragaz ve Milangaz gibi büyük tüp şirketleri, mutfak tüplerine indirim yaptı. Mogaz ise şaşırtan bir hamle ile mutfak tüpüne zam uyguladı.

Türk yatırımcılar rotayı Miami'deki konut projelerine çevirdi!

Amerikalı emlak broker şirketi International Realty Group'un ortağı Giovanna Guzman, yaptığı açıklamada Miami’nin emlak yatırımı için dünyanın en gözde kentleri arasına girdiğini ve Türklerin de özellikle Miami’den konut aldığını dile getirdi.

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

ABD'den Türkiye'ye gayrimenkul yaptırımı!

ABD'de 2021 yılı için 740 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verilmesiyle  bu ay geçmesi beklenen tasarı ile birlikte Trump'ın 30 gün içerisinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması bekleniyor. Yaptırımlar arasında gayrimenkul satış yasağı da yer alıyor.  

DW: Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye, Avrupalı Türklerin mali bilgilerini paylaşacak mı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

türklerin katarda yaptığı inşaatlar Haberi

türklerin katarda yaptığı inşaatlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacminin son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Bu bizim için yeterli olmamalı. Bu rakamın kısa sürede 3 milyar dolara hemen ardından da 5 milyar dolara çıkarılması bir zorunluluk." dedi.


Tekfen Holding'in grup şirketi Tekfen İnşaat'ın Katar'da yapacağı "Al-Khor Expressway" Otoyol Projesi'nin ön protokolünün imzalanması dolayısıyla Bakanlığın Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Arslan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştığını ancak potansiyel göz önünde bulundurulduğunda bunun yeterli olmadığını söyledi.


Tekfen'den Katar'a 2.1 milyar dolarlık dev proje!



Kısa sürede bu rakamın 3 milyar dolara, hemen ardından da 5 milyar dolara çıkarılmasının gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:


"İki...