27 / 04 / 2024

Türkmenbaşı imar planı

Türkmenbaşı imar planı

Türkmenbaşı 'ndaki alanın imarı 12 Ağustos'ta tekrar değerlendirilecek. İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Esendemir de proje ile ilgili olarak "Rant iddiaları içeren bu imar değişikliğine HAYIR oyu vereceğini" söyledi...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Beşiktaş Türkali Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş İlçesi, Türkali Mahallesi, 313 ada, 19 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Hadımköy toplulaştırma alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy Hadımköy Merkez Bölgesi Plan Notlarında Toplulaştırma Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

İstanbul’u karıştıran imar plan değişikliği!

İstanbul Çatalca’da Büyükçekmece Barajı koruma havzasında bulunan bir iş adamına ait olan 90 dönümlük arazide tepki çeken bir imar planı değişikliği yapıldı. Baraj koruma havzasına imalathane ve depo yapılmasına onay verildi.

Şehzadeler'in imar planı ve mimari projeleri halka tanıtılacak!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Aralık'tan sonra geniş bir katılımla imar planı ve mimari projelerin halka tanıtılacağını açıkladı.

Silivri Türbin Alanı ve Bağlantı Yolu imar planı askıda!

İBB tarafından Silivri İlçesi, Değirmenköy Mahallesi'nde Türbin Alanı ve Bağlantı Yoluna ilişkin 1/500 ölçekli 2 adet imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Türker Proje'nin kartal arazisinin imar planına onay!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım'ın Kartal arazisinin imar planı meclis ve İBB Başkanı tarafından onaylandı. Şirket, imar ve bayındırlık komisyonu raporunu KAP'ta yayınladı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Menderes Türel'den sanayi imar planı açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sanayi esnafının merakla beklediği imar planı konusunda açıklama yaptı.

Mehmet Özhaseki: İmar planı tadilatları zorlaştırılacak!

İmar konusunda bazı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İmar Kanunu'nda yeni çalışmaları olduğunu ifade etti. Özhaseki, imar planı tadilatlarının zorlaştırılacağını söyledi.

Türkmenbaşı imar planı Haberi

Türkmenbaşı imar planı

Konut alanı iken akaryakıt istasyonuna çevrilen, bu yüzden de kamuoyunda büyük tartışmalara ve rant iddialarına neden olan Türkmenbaşı-Bozdoğanoğlu Bulvarları kavşağındaki alan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Ağustos'ta yapacağı toplantıda yeniden görüşülecek. 


DÖNÜŞTÜRMEK SUÇTUR 


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir üyesi "5 binlik plana konut alanı olarak işlenen bir arazinin, akaryakıt istasyonuna çevrilmesi yasaya aykırıdır ve suçtur. Bunun yapılması halinde, hepimiz suçlu oluruz. Topluca adliyeyi boylarız" dedi. Meclis üyesi, birçok arkadaşının da yasanın emredici bu hükmüne uygun davranması gerektiğini söyledi. 


V. ÇARK ETTİ 


Meclisin yanlıştan dönerek, arsayı konut alanı olarak düzeltip, imara işlemesi bekleniyor.V.Zihni, konut alanının akaryakıt istasyonuna çevrilmesine gösterilen yoğun tepkiler nedeniyle, geri adım atmış ve değişikliği meclise iade oHoronini arıklamıctı 


HAYIR DİYECEĞİM 


Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Mehmet Esendemir ise Toros'a yaptığı açıklamada "Mecliste görüşülürse, konut...