26 / 04 / 2024

TUSELOG programı kentsel dönüşüm

TUSELOG programı kentsel dönüşüm

Türk-İsveç Yerel Yönetimler ortaklığı programı, Kentsel Dönüşüm semineri Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir programı çerçevesinde İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) iş insanlarıyla bir araya geldi. Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, 14 bin 512 adet konutun yapımının sürdüğünü söyledi.

Esenler kentsel dönüşümde kuralar çekildi! 

Esenler’de kentsel dönüşüm projesi dahilinde 531 konutun sahipleri belli oldu. Program dahilinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. 

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Giresunlu mimarların önceliği kentsel sorunlar!

Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu başta şehir içi ulaşımı ve kentsel dönüşüm konuları olmak üzere 15 başlıkta oluşan bir çalışma programı hazırladıklarını açıkladı.

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020 yılına hareketli giriyor. Vergisel teşvikler gibi yenilikler gündemdeyken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, şehirleşme için yeni önlemler planlanıyor.

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020'ye hareketli giriyor. Değerli konut vergisi gibi yenilikler gündeme gelirken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, kentleşme için yeni önlemler planlanıyor.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Kentsel dönüşüm Ankara'da konuşulacak!

AK Parti’nin hafta sonu gerçekleştireceği Kızılcahamam istişare kampı programı netleşmeye başladı. Program kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin tüm detayları konuşulacak.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 13 Nisan'da başlıyor!

İstanbul Üniversitesi (SEM) ve Management Plus işbirliği tarafından düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’nın yirmincisi 13 Nisan'da başlıyor.

İlkadım’da kentsel dönüşüm baharı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde 14 mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm programı vatandaşların yüzünü güldürdü.

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

TUSELOG programı kentsel dönüşüm Haberi

TUSELOG programı kentsel dönüşüm

Toplantıya Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İnsan Kaynaklan Müdürü Yüksel Kandemir. Belediye Personeli ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. 


Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi. Ayrıca Uzman Sezgin Üskent tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan Bilgilendirmede Türk-İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin gelişmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı  pilot bölge içersinde Gölcük Belediyesininde yer aldığı belirtildi.Seçilen Belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. 


Toplantıda; Kentsel dönüşüm Belediye açalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş katılımının sağlanması, proje fikirleri sunuldu. 


Kentin İyi Yönetim Kalitesini Belirleyen Temel Etkenler, Temsil katılım,şeffaflık ve hep verebilirlik. 

Demokratik...