16 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Gölcük'te kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Türk-İsveç Yerel Yönetimler ortaklığı programı, Kentsel Dönüşüm semineri Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi.



Toplantıya Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İnsan Kaynaklan Müdürü Yüksel Kandemir. Belediye Personeli ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. 


Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi. Ayrıca Uzman Sezgin Üskent tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan Bilgilendirmede Türk-İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin gelişmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı  pilot bölge içersinde Gölcük Belediyesininde yer aldığı belirtildi.Seçilen Belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. 


Toplantıda; Kentsel dönüşüm Belediye açalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş katılımının sağlanması, proje fikirleri sunuldu. 


Kentin İyi Yönetim Kalitesini Belirleyen Temel Etkenler, Temsil katılım,şeffaflık ve hep verebilirlik. 

Demokratik farkındalık ve vatandaşlık bilinci.Yönetimde etkinlik ve verimlilik olarak belirtildi.


Gölcük Haber Gazetesi


Geri Dön