26 / 04 / 2024

tuzla askeri arazi imar planı

tuzla askeri arazi imar planı

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Tuzla askeri alan imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Tuzla ilçesi Askeri Alanı ( Jandarma ) ve Yakın Çevresine ilişkin itiraz 1/5.000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'da imarlı arazi fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Tuzla Merkez'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 15 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Üsküdar Belediyesi Maltepe ve Tuzla'da 2 arazi satacak!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Maltepe ve Tuzla'da yer alan 2 adet araziyi satışa çıkardı. Söz konusu araziler konut+park+yol imarlı.

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

May Arazi Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May Arazi Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güleryüz tarafından kuruldu.

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Tuzla Tepeören imar kararlarına yargıdan iptal kararı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tuzla Tepeören'de, 240 dönüm arazi için alınan yapılaşma kararı yargı tarafından iptal edildi.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Tuzla'daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümü yapılaşmaya açılıyor.

Tuzla'da 168 bin metrekarelik alan imara açıldı!

Tuzla İçmeler’de yaklaşık 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alan imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni konut alanı ilan edilen askeri alanda; AVM, otel ve konutlar inşa edilecek. 

tuzla askeri arazi imar planı Haberi

tuzla askeri arazi imar planı

İstanbul Tuzla'daki 130 metrekarelik askeri alan yapılaşmaya açılıyor. BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; İstanbul Tuzla’daki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisinin 130 bin metrekarelik bölümü yapılan değişiklikle imara açıldı. 

Tuzla’nın Aydıntepe Mahallesi’ndeki, Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası'nın imar planlaması İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından güncellendi.

Düzenlenen imar planlarına göre askeri arazinin 130 bin metrekarelik alanı parsellere ayrılarak ;Gelişme konut-ticaret, eğitim, sağlık, konut, sosyal tesis, kültürel tesis, ve ibadet alanına çevirildi.

İmar planı raporunda yer alan bilgiye göre, “Konut ve ticaret-konut alanları olarak planlanan bölgede 2 bin 479 kişinin yaşaması öngörülmekte. Konut alanı 52 bin 871 metrekare ve ticaret-konut alanı ise 49 bin 628 metrekare olarak planlandı” ifadeleri kullanıldı.


Güncellenen imar planını değerlendiren CHP Tuzla İlçe Başkanı Avukat...