26 / 04 / 2024

uassıada adalar belediyesi

uassıada adalar belediyesi

Adalar Belediyesi 'SİT'TİR DİYEMEDİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Yassıada ve Sivriada'nın imar planlarındaki değişiklik isteğini onaylayan kararının arkasında CHP'li Adalar Belediyesi'nin de olduğu ortaya çıktı...

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Adalar Belediyesi'nden Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

Adalar Belediyesi, Heybeliada Sanatoryumu ve Adalar’ın en güzel doğal limanı olan Heybeliada Çam Limanı'nın Diyanet'e devredileceği iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

İstanbul'a 3 yeni ada geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e 3 ada yapıyor. Adaların toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareden oluşacak. Adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alacak.

Adalar Belediyesi'ne 32 yıl sonra haciz şoku!

CHP’li Adalar Belediyesi hakkında 20 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle 3 ayrı icra takibi başlatıldı. Başkan Aytaç’ın odasına anahtar saklandığı için girilemedi.

Simge İnşaat'tan Adalar Belediyesi'ne haciz!

Adalar Belediyesi'nde haciz şoku yaşandı. Belediyeden 20 milyonu aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı.

Adalar Belediyesi 2015 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Adalar Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları gerçekleştirildi. Toplantıda 2015 yılı Faaliyet Raporunun okunarak oylanmasına karar verildi. Faaliyet Raporu oy çokluğu ile geçti.

Adalar Belediyesi'nin restorasyon projeleri onaylandı!

Heybeliada Değirmenleri ve Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesinin rölöve, restitasyon, restorasyon ve statik projeleri tamamlanarak İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Büyükada Aya Nikola Butik Pansiyon yıkıldı!

Büyükada'daki Aya Nikola Butik Pansiyon, önceki gün Adalar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Adalar Belediyesi'nden Yassıada açıklaması!

Adalar Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları ile imara açılan Yassıada ile ilgili açıklama yaptı. İşte Adalar Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Yassıada Demokrasi ve Özgürlük Adaları Projesi 1 yılda tamamlanacak!

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada için planlanan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinde ilk kazma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla bugün vuruldu. Projenin 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

uassıada adalar belediyesi Haberi

uassıada adalar belediyesi

İstanbul 5 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçen yıl Yassıada'nın Tarihi SİT AlaV nı' kapsamından çıkarılmasına karar vermişti. Anıt1ar Kurulu'nun 1979 yılında tarihi SİT alanı ilan ettiği adaya imar yolunu açan Koruma Bölge Kurulu kararının altında, Adalar Belediyesi Plan jl Proje Müdürü Sumru Süslü'nün imzasının da bulunduğu ortaya çıktı. Koruma Bölge Kurulu üyesi olan Süslü'nün Yassıada'nın tarihi SİT alanından çıkarılması için yapılan oylamada Başkan Mustafa Farsakoğlu'nun bilgisi dahilinde 'evet'oyu verdiği belirtildi. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Başkan Mustafa Farsakoğlu, "Tarihi SİT'in kaldırılması o kadar önemli değil" dedi. Farsakoğlu, "Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar değişikliğini, bu karara dayanarak değil, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yapİşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun'a dayanarak aldı" şeklinde konuştu. 


Başbakan...