05 / 05 / 2024

Uçhisar Kalesi nerede

Uçhisar Kalesi nerede

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde yer alan Uçhisar Kalesi'ne bu yıl 3 aylık dönemde gelen turist geçen seneye oranla yüzde 50 arttı.

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’de derin dondurucu denilince akla ilk gelen isim olan Uğur derin dondurucular en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Bu kampanya herkesi uçuracak! İşte en ucuz uçak bileti…

Otobüs biletleri uçak biletlerine yaklaşırken vatandaş seyahat tercihlerini uçaktan yana kullanmaya başladı. Uçağı tercih eden vatandaş yine de en uygun uçak bileti nerede araştırıyor. Buna Türk Hava Yollarından etkileşim gecikmedi ve bir kampanya yaptı.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi, Narderesi Mevkii, 122 ada, 2 ve 3 numaralı parsellerdeki Kapadokya Lodge Otel'e ilişkin değerleme raporu yayınladı...

Murat Ünalmış Kapadokya'da restoran açtı! 

Murat Ünalmış Kapadokya’da Dream Spot adlı bir mekan açtı. Uçhisar Kalesi’nden Göreme, Kızıl Vadi ve Avanos’a kadar geniş bir panoramaya sahip olan mekanın açılışı önceki gün görkemli bir törenle yapıldı.

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2019!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

İş GYO Kapadokya Lodge Otel değerleme raporu 2018!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nevşehir İli, Merkez İlçesi, Uçhisar Mahallesi'nde yer alan Kapadokya Lodge Otel'in değerleme raporunu yayınladı. 

Nevşehir Uçhisar Belediyesi'ne kademe binası inşa ediliyor!

Nevşehir Uçhisar Belediyesi tarafından araçlarının bakım, onarım ve kontrolleri için kademe binası inşa ediliyor. 510 metrekare alanda inşa edilen binanın inşaatı hızlandı.

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesi'ne bina tahsis etti!

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis edildi..

Nevşehir Merkez'de  3,4 milyon TL'ye satılık arsa!

Nevşehir Merkez Uçhisar - Merkez Mahallesi'nde yer alan arsa Nevşehir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa sunuluyor. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 3 milyon 40 bin TL olarak belirlendi. 

Uçhisar Kalesi nerede Haberi

Uçhisar Kalesi nerede


Uçhisar Kalesi'nin, Kapadokya bölgesinde vadilerin yanı sıra peribacalarının oluşmasında etkili olan sönmüş volkanlar Hasan ve Erciyes dağlarının heybetli manzarasının izlenebildiği bir yer olması nedeniyle ziyaretçi sayısı artıyor.


Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 12 bin 500 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kale'yi bu sene yüzde 50 artışla 18 bin 750 kişinin gezdiğini ifade etti. 


Uçhisar beldesinin Kapadokya'nın önemli merkezlerinden olduğunu belirten Karaaslan, "Coğrafi yapısı ve özellikleri ve butik otelleri, doğaya hakim bir noktada oluşu, burayı Kapadokya bölgesinin en nezih bölgesi yapıyor" diye konuştu.


- Vadi yolları düzenlenecek


Yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Kale'nin etrafında bulunan yapılaşmanın ıslahı için proje başlattıklarını aktaran Karaaslan şunları kaydetti:


"Uçhisar Kalesi ve etrafının güzelleştirilmesi için bazı projelerimiz var....