26 / 04 / 2024

ücretsiz izin parası nasıl alınır

ücretsiz izin parası nasıl alınır

Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi. İşçilere maddi destek sağlamak için kriz dönemlerinde çalışmadıkları halde ücret ödeniyor. İşte bu uygulamaya başvurularla ve ödeneğin hesaplanmasıyla ilgili tüm merak edilenler...

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 30 Haziran'da sona eriyor!

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren ücretsiz izin süresinde son aya gelindi. İş Kanunu’nun geçici 10’uncu maddesine göre işletme sahiplerine tanınan çalışanlarını ücretsiz izne çıkarma hakkı 30 Haziran tarihinde sona erecek.

Milyonlara müjde! Ücretsiz izin desteği verilen sektörler genişletildi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece ücretsiz izin ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletilmiş oldu.

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Koronavirüs sürecinde başlatılan kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği gibi ödemelerin normalleşme süreciyle beraber sona ereceği açıklanmıştı. Milyonlarca vatandaş ise destekleri devam etmesini bekliyor.

Son dakika haberi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiren normalleşme kararı!

Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar son kez uzatıldı. Kısa Çalışma Ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet Gazetesi yazarı Cem Kılıç yeni desteklerle ilgili önemli bilgiler verdi...

Ücretsiz izin desteği 1420 lira oldu!

Asgari ücretin artmasının ardından net 1168 TL olarak uygulanan ücretsiz izin desteği de yüzde 21.56 artırılarak net 1420 TL oldu.

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Nevzat Doğan: Yasal olmayan yapılara asla izin vermiyoruz!

Şenler İnşaat'ın sahibi Murat Gökçeyi ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Yasal olmayan yapılara asla izin vermiyoruz. Kimse bir şekilde hallederiz diye bu tür bir inşaata başlamasın" dedi...

Siirt DEDAŞ ücretsiz sayaç yenileme kampanyası başlattı!

Siirt Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), düzenlediği sayaç kampanyası ile 31 Aralık 2013 tarihine kadar başvuruda bulunan tüketicilerinin sayaçlarını ücretsiz değiştirme kararı aldığını duyurdu....

Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre esas sözleşmenin 19.maddesinin değiştirilmesi amacıyla Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı...

ücretsiz izin parası nasıl alınır Haberi

ücretsiz izin parası nasıl alınır

Milyonlarca işçi ve işveren, yeniden kapatılan işyerinin ardından kısa çalışma ve ücretsiz izin hakkında gelecek güzel haberleri bekliyordu. Pandeminin olumsuz ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda yeniden kısa çalışma ve ücretsiz izin dönemi başladı.Haziran ayı sonuna kadar kısa çalışma için isimleri İŞKUR'a bildirilmiş çalışanlar için, yeniden başvuru yapma hakkı bulunuyor. Kısa çalışmadan daha önce çıkan çalışanlar tekrar bu uygulama kapsamına girebilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; işten çıkarma yasağı halen yürürlükte olduğu için işyerinin kapanması, işin sona ermesi, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması halleri dışında sözleşme feshi yapılamıyor. Bunun yerine, işverenler çalışanları için ücretsiz izin veya kısa çalışma ödeneğini kullanabiliyor.

Ücretsiz izne gönderilen çalışanlar için de, işsizlik sigortası fonundan aylık brüt bin 177 TL net bin 1168...