27 / 04 / 2024

üçüncü havalimanı inşaatı

üçüncü havalimanı inşaatı

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu,  İstanbul Yeni Havalimanıyla ilgili iddialara cevap verdi...

3. havalimanı çalışanlarına şehir yaşamını aratmıyor!

Halihazırda 35 bin kişinin çalıştığı, 26 bin kişinin konakladığı İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında günlük 130 bin kişilik yemek pişiriliyor, 25 bin kişiye çamaşır temizleme hizmeti sunuluyor.

İki dev proje için yabancı finansman!

Ulaşımda çığır açacak 2 dev proje için yabancı finansmanlar devreye girdi. Üçüncü Havalimanı için Alman bankalar 4.5 milyar euroluk finansman desteği sağlarken, Çanakkale 1915 Köprüsü için Koreliler 1.5 milyar dolar tutarında kredi sağlayacak.

3. havalimanının terminal binasında sona gelindi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabının açılmasına bir yıldan az süre kaldı.

Üçüncü havalimanı inşaatı henüz başlamadı!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "Üçüncü havalimanını tek başına yapmak yetmez. Bu havalimanının entegrasyonunun da sağlanması lazım" şeklinde konuştu.

3. Havalimanında yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi' nin 3. Havalimanı Projesi' ne ilişkin ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararını, yapılan itiraz sonucun da kaldırdı...

Lütfü Elvan: 3’üncü Havaalanı inşaatını engelleyecek bir durum yok!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, “ Havaalanı inşaatını engelleyecek bir durum yok. ÇED ’ in olumlu bulduğuna ilişkin raporu da var ” dedi...

3. Havalimanı inşaatı kısa sürede başlayacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Havalimanının kurulacağı arazinin iyileştirme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Arazideki maden çukurları doldurulurken, kamulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor...

3. Havalimanı projesinde aksama yok!

Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek 3'üncü Havalimanı'na yargı freni geldi. Kararın eksik bilgiden kaynaklandığını söyleyen ilgili bakanlıklar, "Projenin aksaması söz konusu bile olamaz" dedi...

3. Havalimanında inşaat devam edecek!

3. Havalimanında inşaat devam edecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 3. Havalimanı ile ilgili mahkeme kararının yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Üçüncü havalimanının işletmesi için şirketler sıraya girdi!

Yapılacak üçüncü havalimanının inşaat ve işletmesine Sabancı Grubu, TAV Havalimanları Holding ve Kolin İnşaat, Atlasjet talip oldu...

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nursay Karkın tarafından kuruldu.

Tütüncü Group İnşaat Turizm Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tütüncü Group İnşaat Turizm Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Vasfi Tütüncü ve Yusuf Tütüncü ortaklığında kuruldu.

Öncü 34 İnşaat Nakliye Metal Kauçuk Ve Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Öncü 34 İnşaat Nakliye Metal Kauçuk Ve Elektrik Limited Şirketi Esenyurt'ta Yüksel Yamaner tarafından kuruldu.

Göncü Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göncü Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'da Onur Göncü tarafından kuruldu.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Akıncı 2023 İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akıncı 2023 İnşaat Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Kadir Erdemir ve Raycha Bozhınov Asenov ortalığında kuruldu. 

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

üçüncü havalimanı inşaatı Haberi

üçüncü havalimanı inşaatı

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun İstanbul Yeni Havalimanıyla ilgili iddialarına yazılı açıklamayla cevap verdi.

Samsunlu, "Sayın Aykut Erdoğdu tarafından daha önce de ileri sürülen bu iddialar, geçmişte de yanıtlanmış ve resmî belgelerle asılsız olduğu kamuoyuna o zaman da belirtilmiştir. Buradan hareketle ortaya yeniden atılan aynı minvaldeki iddialar; 29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ve İGA hakkında sürdürülen karalama kampanyasının devamı niteliğindedir. Tüm propagandanın kamuoyu nezdinde olumsuz algı yaratmak amacını güttüğü açıktır. Öncelikle ve önemle belirtmek gerekir ki, şirketimizin ve pay sahiplerinin yeni havalimanı projesinden 4,5 milyar Evro haksız kazanç elde ettiği iddiası, tamamen gerçek dışı olup ve son derece ağır bir...