24 / 04 / 2024

Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması

Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması

Kiralama işlemlerinde kiracının, kiraya verene karşı borçlarına karşın; kiraya verenin de kiracıya karşı bazı borçları bulunuyor. Buna göre kiraya verenin borçları nelerdir, işte kanun hükümleri...

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

Milyonlarca emekli memuru ile memuru kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanırken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bununla birlikte Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak.

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Trend GYO Alibeyköy projesinin sözleşmesi feshedildi! 

Trend GYO Alibeyköy projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketten projeye ilişkin sözleşmenin feshedildiği açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

Erciyes Üniversite sözleşmeli personel alımı yapıyor! Tam 104 kişi için başvuru şartları!

Erciyes Üniversitesi, sözleşmeli personel alımı yapıyor! Tam 104 kişinin alınacağı haber ile ilgili detaylar şöyle:

Ankara’da yaşayanlar dikkat! Sınavsız sözleşmeli personel alımı yapılacak! İşte kadro dağılımı!

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanıyla birçok kişinin dikkatin çekti. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

TOKİ ÖDEME TAKVİMİ! TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023? TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

TOKİ konut kurasında isimleri çıkan kişiler, sözleşme ve ödeme takvimini araştırmaya başladı. İşte 2023 TOKİ sözleşmesine dair araştırılanlar!

Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması Haberi

Üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması

Kiraya verenin borçları nelerdir?

Kiraya verenin borçları, Türk Borçlar Kanununa göre; Teslim borcu; Vergi ve benzeri yükümlülüklere katlanma borcu; Yan giderlere katlanma borcu; Kiraya verenin kiralananın ayıplarından sorumluluğu ve Üçüncü kişinin ileri sürdüğü haklar sebebiyle sorumluluk olmak üzere 5 ana başlık altında toplanıyor.


Kiraya verenin borçları..


I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamaz.


II. Vergi ve benzeri yükümlülüklere katlanma borcu

MADDE 302- Kiralananla ilgili zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülüklere, aksi kararlaştırılmamış veya kanunda öngörülmemiş ise, kiraya veren katlanır.


III. Yan giderlere katlanma...