25 / 04 / 2024

ukra inşaat eylem

ukra inşaat eylem

Ukra City mağdurlarının yaptığı eylem büyük yankı uyandırmıştı. Eylemin yankıları sürerken Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eylem hazırlığına başladı. 7 Mart günü Taksim'de eylem yapacak mağdurlar seslerini duyurmak istiyor....

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Bir inşaat firmasının Cezayir'deki şantiyesinde çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, firmanın Bakırköy'de bulunan binası önünde 9 gündür eylem yapıyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Maaşlarının ödenmesini isteyen inşaat işçileri, vinçte eylem yaptı!

İzmir'de bir inşaat firmasından birkaç aydır maaşlarını alamadığını iddia eden 17 inşaat işçisi, kule vince çıkarak eylem yaptı...

Didim'de paralarını alamayan inşaat işçileri siteye giden yolu kapattı!

Aydın Didim'de uzun süredir paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı. İşçiler hak ettikleri parayı almak için inşaata giden yolu kapattı.

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan hala bitirilemeyen inşaata vatandaşlar tepki gösterdi. 300-350 kişi Soykan Parkı'nda bir araya geldi.

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaat çalışanlarından eylem!

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etti. İşçilerin eylemi sonucu yemeklerde iyileştirme yapıldı. 

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında binlerce işçi eylemde!

İstanbul İkitelli’de inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 bin işçi eylem yapıyor.

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörünü ilgilendiren neler çıktı?

Denizlili inşaat işçilerinden vinçli eylem!

Denizli'de toplu konut inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır paralarını alamadıklarını iddia ederek, 18 katlı binanın çatısı ile yüksekliği 50 metre olan vincin tepesine çıkarak eylem yaptı. 

Selimoğlu İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Pana Yapı'nın sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm projesinde inşaat durunca yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar, Şişli Tanju Okan Parkı'nda bir araya gelip, eylem yaptı.

ukra inşaat eylem Haberi

ukra inşaat eylem


Ukra City mağdurlarının Ukra İnşaat'ın satış ofisi önünde yaptıkları eylemin yankıları sürerken Beylikdüzü ve Esenyurt mağdurları yeni eyleme hazırlanıyor. 7 Mart Cumartesi günü Taksim'de eylem yapacak mağdurlar seslerini yetkililere duyurmak istiyor.


Mağdur olmalarındaki en büyük oltanın sözleşmedeki kira hakkı olduğunu öne süren Beylikdüzü-Esenyurt mağdurları "Sözleşmede eğer eviniz söz verilen tarihte teslim edilmezse size kira ödemesi yapılır yazısını okuyoruz, bu bizim için garanti diye düşünüyoruz, firmayla da teyit edince imza atıp, paraları teslim ediyoruz" diyor. 


İnşaatları denetlemeye gittikten inşaatın ya çok yavaş ilerlediğini ya da inşaatta hiç bir faaliyet olmadığını gören mağdurlar firmanın kapısını çalıyor. Mağdurlardan ek süre isteyen firmanın ek süre bitiminde de hiç bir faaliyet göstermediğini dile getiren mağdurlar yavaş yavaş örgütlenmeye başladıklarını söylüyor. 


Evlerini zamanında teslim etmeyen Bulut İnşaat, Uluhan...